Gündem MHP lideri Bahçeli'den Filistin açıklaması! 'Yeni dünya savaşı ihtimali artıyor'

MHP lideri Bahçeli'den Filistin açıklaması! 'Yeni dünya savaşı ihtimali artıyor'

Paylaş
MHP lideri Bahçeli'den Filistin açıklaması! 'Yeni dünya savaşı ihtimali artıyor'

Partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Filistin meselesine değinerek, "Yeni dünya savaşı ihtimali artıyor" ifadelerini kullandı.

İşte Bahçeli'nin konuşmasından satır başları:

Haberin Devamı

Hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Toplantımızı takip edenlere selamlarımı iletiyorum.

FİLİSTİN ASIRLARDIR FELAKETİN PENÇESİNDE

Bu kadar da olmaz dediğimiz ne kadar trajedi varsa olmuştur.  Filistin tam bir asırdır felaketlerin pençesindedir. İsrail - Filistin cepheleşme en karmaşık sorunlardan. Bu sorun bölgesel barış ve istikrarı zedelemiştir. Kaçınılmaz bir ihtiyaç olan 2 devletli bir çözüm olmadan şiddet sahnelerinin son bulması tam bir hayaldir.

KANLI HESAPLAŞMA SAVAŞA DÖNÜŞTÜ

Çatışmaların sebeplerini konuşmak yerine sonuçlar etrafında polemik üretmek faydasızdır. Cumartesi günü Hamas'ın İsrail'e sızması ile başlayan operasyon ve İsrail'in karşı operasyonu ile kanlı hesaplaşma savaşa dönüştü. Ortam kaygı vericidir.

Haberin Devamı

SİVİL CAN KAYIPLARININ BAHANESİ OLAMAZ

Üzüntümüz yüzlerce masum insanın ölmesidir. Kimden gelirse gelsin, maksadı ne olursa olsun savunmasız insanların hedef alınması felakettir. Sivil can kayıplarının haklı bir bahanesi olamaz.

MELEZ ZİHNİYETLER

Hamas'ın saldırı hazırlığından İsrail'in nasıl haber alamadığını, çatışmaların arka planında siyasi bir kurgu bulunup bulunmadığını savunanlar işin özünde Filistin davasının özünü anlamayan melez zihniyetlerdir.

İNSANLIK DIŞI MANZARALAR

İnsanlık dışı manzaralardan rahatsız olduğum tartışmasızdır. İsrail yıllarca Filistinli kardeşlerimize zulmetmiştir, vandalca saldırmıştır. İnsanlık suçları işlendi, uluslararası hukuku çiğnendi.

ATEŞKES REJİMİ TESİS EDİLMELİ

Bizim Filistin İsrail arasındaki ağırlaşan sonuçlarına bakışımız açıktır. İlk olarak ateşkes rejimi tesis edilmeli. Hükümetin yapıcı dengeli tutumu takdire şayandır. Cumhurbaşkanımızın atacağı adımlar desteklenmelidir. Uluslararası toplum duyarlı hareket etmelidir.

ÇÖZÜM ÇABALARININ SABOTE EDİLMESİNİN KİMSEYE YARARI YOK

ABD'nin AB'nin ve bazı bölge ülkeleri gibi yangına körükle gitmek yerine şiddeti yatıştıran, barışa davet eden girişim başlatılmalıdır. Beyaz Saray'ın tahriklerine kapılarak barış ve çözüm çabalarının sabote edilmesi kimseye yararı dokunmayacaktır.

Haberin Devamı

YENİ DÜNYA SAVAŞI İHTİMALİ ARTIYOR

Bağımsız egemen 1967 sınırları dahilinde bir Filistin devletinin temelinin atılması bir zorunluluktur. Hak yerini bulmadan, sıkılı yumruklar açılmayacaktır. Mescidi Aksa ilk kıblemizdir. Tarihi ve manevi statüsü her türlü tartışmaya kapalıdır. İnanç ve insan hakları teyit edilmelidir. Biz huzur bir insan onuru olarak telakki ediyoruz. Yeni dünya savaşı ihtimali artıyor. Barış görüşmelerinin ortamı süratle inşa edilmeli.

TÜRKİYE DEVLETİ ÜLKESİ VE MİLLETİ İLE BİR BÜTÜNDÜR

Yüzüncü yıl dönümüne yaklaştığımız cumhuriyetimiz kimsesizlerin kimsesidir. Kurtuluşun beşeri kaynağı Türk milletidir. Millet tektir, adı da Türk milletidir. Devlet tektir, ebedi unvanı Türkiye Cumhuriyeti'dir. Vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes bizim öz kardeşimizdir. Türkiye Cumhuriyeti toplum huzuru içinde insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, laik ve sosyal bir hukuk devletidir. Türkiye devleti ülkesi ve milleti ile bir bütündür.

HEDEFLERİNİ BİLİYORUZ, TESLİM OLMAYACAĞIZ

Haberin Devamı

Terörizm tüm insanlığa doğrultulmuş kalleş bir silahtır. İnsanlarımızın hayatını hangi alçaklar musallat oluyorsa açık hedef olanlardır. Menfur niyet sahiplerinin hedeflerini biliyoruz, fakat teslim olmayacağız. Korkuyu yene yene Türkiye Cumhuriyeti'nin egemenlik haklarını muhafaza edeceğiz.

TERÖR ÖRGÜTÜNÜN KAÇACAK YERİ KALMAMIŞTIR

Sınır ötesi operasyonların arkasındayız. Kahraman askerlerimiz Suriye'nin kuzeyini milli mühimmatla aydınlatmıştır. Türkiye'ye saldırmanın ödenecek bir bedeli vardır. Hep söyledik, yine söylüyoruz. Bölücü terör örgütü için kaçacak bir alan kalmamıştır. Vakit terörü kaynağında yok etme vaktidir. Sahte dost ülkelerin hiçbirisini dinlemeyeceğiz.

ABD, İNSANSIZ HAVA ARACIMIZA ATEŞ AÇTI

İnsansız hava aracımızın düşürülmesini kınıyorum. SİHA'mız iddialarına göre meşru müdafaa için düşürülmüştür deniyor. ABD'nin Suriye'nin kuzeyinde ne işi vardır. ABD'ninki meşru müdafaadır da Türkiye'nin yaptığı nedir. Ayak oyunlarına lüzum yoktur. ABD, PKK-YPG aynı taraftadır. ABD, insansız hava aracımıza resmen ateş açmıştır.

Haberin Devamı

KURNAZCA BİR TAKTİK

ABD'nin aynısını 2 Ekim 92'de Ege'de de yapmış, muhrip gemimize yapıp 5 vatan evladımızın şehadetine neden olmuştur. Çuval hadisesini de asla unutmuş değiliz. İnsansız hava aracımıza saldıran ABD'nin terörle mücadelede yanımızda olduğunu söylemeleri kurnazca bir taktiktir. Sosyal medyadan Türkiye'nin Suriye'deki operasyonuna karşıyız açıklaması ve sonra silinmesi örtülü bir tehdit olarak görülmelidir. Haklı mücadelemizden dönmeyeceğiz. Teröristlerle tüfek çatanları tarih bir gün yargılayacaktır. ABD'nin bırakınız yanımızda olmasını ayağımızın altında olmasınlar başka bir şey de istemeyiz.

TEZKEREYE EVET DİYECEĞİZ

Bu noktada Irak ve Suriye tezkeresine evet diyeceğiz. CHP tarihi bir imtihan ile karşı karşıyadır. Kılıçdaroğlu terörden rahatsız ise çıkıp nerede durduklarını açıklasınlar. Kılıçdaroğlu'nun hayır demesi halinde vekil arkadaşları ile bayrağa ve şehitlere ihanet edeceklerini akıllarından çıkarmamalarını tavsiyemdir. Bizim yerimiz milletimizin tertemiz vicdanıdır. Yerimiz Türkiye Yüzyılı'dır. Silahlı kuvvetlerimiz gidebildikleri yere kadar gidip mıntıka temizliği ile terörden arındırmalıdır. Duamız güvenlik güçlerimiz ile beraberdir. Cumhuriyetin yüzüncü yılında terör urunu söküp atacağız. Devletimiz başarılı olacaktır.

AKIL TUTULMASIDIR

CHP genel başkanının milli damarı çatlayıp kurumuştur. TBMM'nin karalaması gayri milliliktir. Meclis'i gazi Meclis'i olarak görmüyorum, demiştir. Ne tuhaf akıl tutulmasıdır. İzana davet etmek isterim bu zatı. Kılıçdaroğlu'nun parti içi değişmeler ve parti içi tartışmalarla iyice şuur kaybına uğradığı anlaşılmaktadır. TBMM Gazi bir meclistir. Ne söylesek duymuyorsun. Gaziliği idrak edecek vatanseverlik yoktur sende. Gazi Meclis senin gibilere rağmen kurulmuştur. Gazi Meclis ya istiklal ya ölüm parolası ile kurulmuş ve düşmana dünyayı dar etmiştir. Kılıçdaroğlu'nun Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gaziliğini de tartışmaya açması yakındır. Kimliği çalınmış, mankurt bir zihniyeti tanımlamak buradan bakınca pek mümkün değildir. Kılıçdaroğlu'nun kim olduğunu millet söyleyecektir.