Magazin Mika Can Raun kimdir, kaç yaşında ve nereli? Türk parasını tuvalete atan Mika Can Raun cezaevine girecek mi?

Mika Can Raun kimdir, kaç yaşında ve nereli? Türk parasını tuvalete atan Mika Can Raun cezaevine girecek mi?

Paylaş
Mika Can Raun kimdir, kaç yaşında ve nereli? Türk parasını tuvalete atan Mika Can Raun cezaevine girecek mi?

Sosyal medyada çektiği videolarla ünlenen Mika Can Raun geçtiğimiz haftalarda 100 Türk lirasını tuvalete atarak sifonu çektiği bir video yayınladı. Büyük tepki çeken videonun ardından göz altına alınan fenomene yurt dışı çıkış yasağı getirildikten sonra serbest bırakıldı. Edinilen bilgilere göre ise Mika Can Raun hakkındaki soruşturma 18 Kasım itibariyle tamamlandı. Peki, Mika Can Raun cezaevine girecek mi? İşte ayrıntılar…

Mika Can Raun sosyal medya platformu TikTok’ta çektiği videlarla adından sık sık söz ettirirken, son çektiği video nedeniyle hakkında soruşturma başlatılmıştı. Türk parasını tuvalete attıktan sonra sifonu çeken sosyal medya fenomeni hakkında açılan soruşturma tamamlandı. İddianamede Mika Can Raun’un 100 liralık banknotu klozete atmakla, Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret ve Devletin Egemenlik alametlerini alenen aşağılama suçlarını işlediği kaydedildi. Peki, Mika Can Raun kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte detaylar…

Haberin Devamı

TÜRK PARASINI TUVALETE ATAN MİKA CAN RAUN CEZAEVİNE GİRECEK Mİ?

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sosyal medyada Mika Can Raun olarak tanınan şüpheli Mikail Can Kurnaz’ın herkese açık olarak kullandığı sosyal medya hesabından 21 Ekim tarihinde 100 liralık banknotu göstererek önce önünde bulunan alana bıraktığı, devamında ise elleriyle klozeti gösterdiği ve tekrar eline aldığı 100 liralık banknotu bu kez klozete doğru attığı, ardından da sifona bastığı görülen bir video paylaştığı anlatıldı.
Şüpheli Mika Can Raun savunmasında, 100 liralık banknotu tuvalete atmadığını yere bıraktığını, takipçileri ile etkileşim olsun diye böyle bir şey yaptığını, paylaşımlarının suç oluşturmadığı, 1 saat sonra videoları kaldırdığını söyledi.

Haberin Devamı

İddianamede şüpheli Mika Can Raun’un Atatürk’ün manevi varlığına ve devletin egemenlik alameti olan Türk bayrağına yönelik onur kırıcı kastı ile hareket ettiği belirtildi.

Mika Can Raun’un 100 liralık banknotu klozete atmakla, Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret ve Devletin Egemenlik alametlerini alenen aşağılama suçlarını işlediği kaydedildi.

Mika Can Raun’un, "Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret" ve "Devletin Egemenlik alametlerini alenen aşağılama" suçlarından 2 yıl 6 aydan 7 yıl 6 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılması istendi.

MİKA CAN RAUN KİMDİR, KAÇ YAŞINDA VE NERELİ?

Sosyal medyada paylaştığı videolarla tanınan Mika Can Raun olarak bilinen Mika Can, 9 Temmuz 2001 tarihinde Büyükada’da dünyaya geldi. Aslen Şanlıurfalı ve üç kardeş olan Mika Can Raun, bir süre Marmara Üniversitesi'nde senaryo yazarlığı eğitimi aldı

Aynı zamanda ilkokulda şiir yazmaya başlayan Mika Can Raun, şiirlerinin patentini alıyor. 15 yaşından beri çalışarak kendi parasını kazanan ve ailesinden herhangi bir maddi yardım almadığını belirten Mika Can ilk olarak turistlerin ilgi gösterdiği bir mağazada çalışmayı başlamış ve bu sayede İngilizcesini geliştirmişti.
Beşiktaş’ta yaşadıktan sonra Büyükada'ya dönen Mika Can Raun, kendisi hakkında yapılan yorumları dikkate almadığını dile getiriyor.

Geçtiğimiz aylarda cinsiyet değiştiren Mika Can Raun dudak, diş, alın, çene, burun operasyonu geçirdikten sonra adeta bambaşka birisi haline geldi.

Haberin Devamı