Gündem 'Milletin verilmiş sadakası varmış'

'Milletin verilmiş sadakası varmış'

Paylaş
'Milletin verilmiş sadakası varmış'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan geçen yılki seçim sürecinin bir dönüm noktası olduğunu belirtip muhalefeti eleştirdi. Erdoğan, “Karşımızdaki ittifakın bugünkü durumunu gördükçe Türkiye’nin ve Türk milletinin verilmiş sadakası varmış diyoruz” ifadelerini kullandı.

‘DÖNÜM NOKTASIDIR’

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün Sakarya'da düzenlenen mitingde konuştu. Muhalefete tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Muhalefet öyle bir haldeki dünya yansa umurlarında değil. Türkiye'nin ikinci büyük partisi saç saça baş başa kavga ediyor" dedi. Terörle mücadeleye de değinen Erdoğan, "Türkiye ve Türk milleti olarak şayet bu topraklarda huzur ve güven içinde yaşamak istiyorsak yapacağımız iş bellidir. Güçlü bir savunma sanayine güçlü bir orduya sahip olmalıyız" diye konuştu.

‘KAVGA EDİYORLAR’

Muhalefeti eleştiren Erdoğan, "Milli mücadelede olduğu gibi 15 Temmuz'da da dimdik ayakta durarak hainlere geçit vermeyen bu şehir, Türkiye Yüzyılı'nın da yükselen yıldızıdır. Türkiye'nin demokrasi, adalet ve kalkınma mücadelesinin her safhasında sizler yanımızda oldunuz. Bir dönem bizimle birlikte olup da sonra yolunu ayıranların veya yolunu kaybedenlerin aksine Sakarya istikametini hiç bozmadı. Aynı şekilde Sakarya ülkeye eser kazandırmak, millete hizmet etmek için çalışması gereken muhalefetin oyunlarına da hiç gelmedi. İşte sizler de takip ediyorsunuz, ülkenin ikinci büyük partisi işi gücü bırakmış kendi içinde saç saça baş başa kavga ediyor. Dün Türkiye'yi yönetecek cumhurbaşkanı adayı diye karşımıza çıkardığı genel başkanlarını çiğneyip geçtiler. Onun yanında cumhurbaşkanı yardımcısı diye şehir şehir dolaştırdıkları isimlerin ise yarın ne olacakları belli değil. Yaptıkları kongrenin üzerindeki şaibeleri, aday belirleme sürecindeki kirli pazarlıklar ve vahim iddialar izledi. Öyle bir haldeler ki dünya yansa, ülke batsa, kıyamet kopsa, millet feveran etse umurlarında değil. Kendi çıkarlarından, kendi şahsi kariyerlerinden başka hiçbir şeyi gözleri görmüyor. Aslında bunlar tek parti devrinden beri hep böyleydiler. Bunun için milletimiz rahmetli Menderes'ten merhum Özal'a kendi hayallerini paylaşan herkese sahip çıkmıştır. Biz de 21 yıldır ülkenin kalkınması ve gelişmesi için verdiğimiz mücadele ile farkımızı gösterdik. Şimdi de ülkemizi Türkiye Yüzyılı belediyeciliği ile mahalli idarelerde de dünyanın en üst ligine çıkarmak istiyoruz. Milletimizden 31 Mart'ta sandıkta desteği muhalefetin yaptığı gibi siyasi rant paylaşımı değil işte bu vizyonu hayata geçirme iradesi ile talep ediyoruz. Bugün sizlerin karşısına da aynı hissiyatla çıktık"

Haberin Devamı

‘KAAN’I ÇIKARDIK’

Haberin Devamı

Türkiye’nin terörle mücadelesine değinen Erdoğan, “Artık içerde terör örgütleri kalmadı. Hepsi de terk ettiler. Sınır ötesi harekatlarla senaryoyu yırtıp attık. İHA’larla SİHA’larla Akıncılarla bunları yok ettik. Mağaralarda yok ettik” dedi. Erdoğan, “Şimdi en son olarak KAAN’ı çıkardık. KAAN’la gökyüzü ile buluştuk. Nerede bir terörist varsa buluyoruz başını eziyoruz. Türkiye için güçlü olmak mecburiyettir. Bizi düşmanlarımıza karşı koruyacak olan kendi imkan ve kabiliyetlerimizdir” ifadelerini kullandı.