Gündem Minibüste doğum

Minibüste doğum

Paylaş
Minibüste doğum

İstanbul'da 32 haftalık hamile bir kadın; eşi ve 1.5 yaşındaki oğullarıyla birlikte kontrol için hastaneye gittiği sırada yolcu minibüsünde doğum yaptı. Sancısı başlayan Mizgin Güçlü'yü, minibüs şoförü yolcularla birlikte hastaneye yetiştirdi. Mucizeyi gerçekleştiren anne ve kızın durumu iyi.

Mizgin Güçlü (23) ve eşi Murat Güçlü (31) çouklarıyla birlikte perşembe sabahı İstanbul'da Yayla-Topkapı hattında çalışan minibüse bindi. Yayla ışıklarda Mizgin Güçlü’nün sancısı tuttu. Eşi ve yolcuların ikazı üzerine minibüs şoförü Hakan Yücel, Bahçelievler Devlet Hastanesi’ne direksiyonu kırdı. Acil servisin önüne yanaşmalarına rağmen Mizgin Güçlü, doğumun başladığını söyleyerek minibüsten inemedi.

Haberin Devamı

Anne Mizgin Güçlü dün taburcu edilirken, bebeğin tedavisi sürüyor. Hastanenin sağlık çalışanları, minibüsten inemeyen kadının bebeğini kucaklayıp hemen kuvöze yetiştirdi.

SIKINCA BEBEK GELDİ

Mizgin Güçlü o anları "Araçta çok erkek vardı, çekindiğim için bağıramadım. Minibüsün demirlerini tutarak sessizce kendimi sıktım. Sıkınca da bebek geldi. Doktor ve hemşireler hemen bebeği aldılar. Minibüste de sağ olsun bir hemşire vardı, bana çok yardımcı oldu" diye anlattı. Baba Murat Güçlü ise "Her şey 10 dakikada olup bitti. Minibüse kucağımızda bir bebekle bindik, iki bebekle indik" dedi.

Hakan Yücel

AMBULANS ŞOFÖRÜ GİBİ

Minibüs şoförü Hakan Yücel de "Ambulans gibi son sürat sürdüm. Ben de yeni babayım. 20 gün önce çocuğum oldu ama beklemediğim bir olaydı. Uçakta, takside gördük de minibüsün içinde ilk defa şahit olduk. Doğum oldu, biz yolcularla yola devam ettik" diye konuştu. Duraktaki meslektaşları kadını doğuma yetiştirdiği için Yücel'e 'Ebe Hakan' lakabı taktı. Erken doğan bebeğe Asmin ismi verildi.

Haberin Devamı