Gündem MİT geçit vermedi MOSSAD'ın 'Dedektif'i

MİT geçit vermedi MOSSAD'ın 'Dedektif'i

Paylaş
MİT geçit vermedi MOSSAD'ın 'Dedektif'i

MİT, İsrail’in istihbarat örgütü MOSSAD’a çalıştığını tespit ettiği özel dedektif Ahmet Ersin Tumlucalı ve eşini takibe aldı. Köstebek-3 Operasyonu ile 8 kişi gözaltına alındı. Türkiye’de ekip kurarak yüklü miktarda para karşılığı MOSSAD’a bilgi aktaran Tumlucalı çifti tutuklandı.

Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT), Türkiye’de faaliyet gösteren ajanlara yönelik çalışmasında, özel dedektif Ahmet Ersin Tumlucalı ve eşi B.’nin 2011 - 2020 yılları arasında İsrail İstihbarat örgütü MOSSAD ile bağlantılı olduğu belirlendi. İki ismi takibe alan MİT, Ahmet Ersin Tumlucalı ile eşinin Avusturya, İsviçre ve Almanya’da kendisini ‘Jorg Neubach’ adıyla tanıtan MOSSAD ajanı ile yüz yüze görüşerek para ve talimat aldıklarını tespit etti.

Haberin Devamı

9 YIL ÇALIŞTILAR

Tumlucalı’nın, Neubach’ın talimatıyla Türkiye’de ekip kurup bazı şirketler ile Ortadoğulu kişiler hakkında bilgi topladığı öğrenildi. Bunun üzerine terörle mücadele ekiplerince 3 Nisan’da düzenlenen Köstebek-3 Operasyonu’nda Tumlucalı çiftinin de aralarında olduğu 8 şüpheli gözaltına alındı. 9 yıl boyunca bilinçli şekilde MOSSAD’a çalışarak yüksek miktarda kazanç sağladığı belirtilen Tumlucalı çifti tutuklanırken 6 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

ŞÜPHELENİP KİTAP GÖTÜRDÜ

Soruşturmada elde edilen bilgiye göre, detektif Ahmet Ersin Tumlucalı, ilk temas kurduklarında, Jorg Neubach’ın MOSSAD ajanı olduğunu bilmiyordu ancak Avusturya’da yaşamasına rağmen Almanca bilmemesinden şüphelendi. Avusturya’da ilk görüştüklerinde ise yanında götürdüğü MOSSAD’la ilgili kitabı Jorg Neubach’a gösterip MOSSAD ajanı olup olmadığını sordu. Neubach soruyu geçiştirdi. Tumlucalı daha sonra kime çalıştığını öğrendi.

Haberin Devamı