Gündem MİT’ten Irak’ta ‘terör’ teması

MİT’ten Irak’ta ‘terör’ teması

Paylaş
MİT’ten Irak’ta ‘terör’ teması

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan MİT’in sınır ötesi operasyonlar ile terör örgütü PKK’nın lider kadrosunu inlerinden çıkamaz hale getirdiğini söylemişti. Sahadaki operasyonlar sürerken MİT Başkanı İbrahim Kalın dün Irak’ı ziyaret etti. Kalın’ın ülke liderleri ile yaptığı görüşmede ana gündem terördü.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 10 Ocak’ta Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT), 97’nci kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen törende konuşmuştu. Erdoğan, “MİT, yaygın kaynak ağı ve ileri teknolojiye sahip imkanlarıyla teröristlere nefes aldırmıyor. Suriye ve Irak’taki nokta operasyonlarımızla PKK’nın sözde lider kadrosunu inlerinden çıkamaz hale getirdik” demişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Asimetrik tehditlerin arttığı dönemde, Türkiye’nin güvenlik konseptinin aynı kalması beklenemez. Ülkemizin milli güvenlik hassasiyetlerini yeniliyor, güncelliyoruz” diye konuşmuştu.

Haberin Devamı

PKK’YA KARŞI ORTAK ADIM

Türkiye’nin güney sınırlarının ötesinde terör örgütlerine yönelik başarılı nokta operasyonlarla sık sık gündeme gelen MİT bölgesel temaslarını sürdürüyor. Bu kapsamda MİT Başkanı İbrahim Kalın dün Irak’ı ziyaret etti. Irak Cumhurbaşkanı Abdüllatif Reşid ve Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani, Kanun Devleti Koalisyonu lideri Nuri Maliki ile görüşen Kalın, Şii ve Sünni gruplar ile Türkmenlerin temsilcileri ile de bir araya geldi. Görüşmelerde terörle mücadele, terör örgütü PKK tehdidi ve PKK ile mücadelede atılabilecek ortak adımlar ele alındı. Ayrıca terör örgütü DEAŞ’a karşı mücadelede iş birliği konuşuldu. DHA