Gündem MİT'ten Mahmur Kampı'na operasyon! 2 terörist Türkiye'ye getirildi

MİT'ten Mahmur Kampı'na operasyon! 2 terörist Türkiye'ye getirildi

Paylaş
MİT'ten Mahmur Kampı'na operasyon! 2 terörist Türkiye'ye getirildi

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT)'in Irak'ın kuzeyindeki Mahmur Kampı'na yönelik düzenlediği operasyonda PKK/KCK'lı teröristler Hatip Güney ve Aya Ahmet Süleyman'ın Türkiye'ye getirildiği duyuruldu.

Milli istihbarat Teşkilatı, Kuzey Irak/Mahmur Kampı'nda faaliyet yürüten 2 PKK mensubunu daha Türkiye'ye getirdi.

Haberin Devamı

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Kuzey Irak'ta PKK'nın en önemli üslenme merkezlerinden birisi olan Mahmur Kampına yönelik gerçekleştirdiği operasyon neticesinde Şahan/Cihan kod adlı Hatip Güney ile Civan kod adlı Aya Ahmet Süleyman'ı Türkiye'ye getirdi.

Hatip Güney'in, PKK/KCK kırsal kadrosuna katılmak amacıyla Eylül 2019'da illegal yoldan Van/Başkale üzerinden İran'a geçtiği, akabinde İran'dan Irak/Süleymaniye'ye gittiği ve Irak/Asos alanında yeni savaşçı eğitimi aldığı, eğitimin ardından Mahmur Kampı'nda görevlendirildiği öğrenildi.

Aya Ahmet Süleyman'ın, PKK/KCK-PYD/YPG-YPJ yapılanmasına 2015'te katıldığı, 2 yıl Suriye'de faaliyet göstermesi akabinde 2017'de Suriye'den Irak/Gara Alanı'na geçtiği, Gara'da aldığı eğitimler sonrasında Irak/Avaşin-Basyan alanında görev aldığı, 2018'de Mahmur Kampı'nda görevlendirildiği belirtildi.

Haberin Devamı

PKK'DA MİT PANİĞİ

Öte yandan Irak’ın kuzeyi ile Suriye’nin kuzeydoğusunda etkili nokta operasyonları ile büyük bölümü lider kadrosundan onlarca kayıp veren terör örgütü PKK/DSG, tüm faaliyetlerinde elektronik cihazlar ile akıllı telefon kullanmayı yasakladı.

Terör örgütü, MİT’in özel operasyonları ve SİHA’lara karşı önlem amacıyla Suriye’nin kuzey doğusunda örgütün denetimindeki bölgelerde tüm birimlere yönelik “genelge” yayınlandı. 9 Ağustos’ta yayınlanan genelgede, örgütün üst düzey askeri yetkilileri dahil her türlü askeri personelin akıllı cep telefonu ve elektronik cihazlar kullanmasının yasaklandığı belirtildi. Örgütün sözde Savunma Bakanlığı, yasak kararını ihlal edenlerin telefonlarına el konulacağı ve 300 bin Suriye lirası para cezasına çarptırılacağını vurgulandı.

MİT’in özel operasyonları ile SİHA’lara karşı nasıl korunması gerektiğine yönelik talimatları içeren genelgede, madde madde önlemler sıralandı. Bölgede MİT’e istihbarat sağlayan bir bölümü SDG’li olan onlarca kişinin casusluk suçlaması ile yakalandığı ifade edilen yazıda, akıllı telefon ve elektronik cihazların yer tespiti yaparak operasyona zemin hazırladığı aktarıldı. Örgütün tüm sözde askeri birimlerinin yanı sıra siyasi alanlarda önemli görev üstlenen tüm kadroların genelge doğrultusunda hareket etmeleri istendi. Mecbur kalınmadıkça ikinci bir emre kadar akıllı telefonların kullanılmaması, haberleşmenin tuşlu telefonlarla yapılması aktarıldı.

Haberin Devamı

Hava saldırılarından korumak için örgüt kadrolarının küçük yerleşim birimlerinden ayrılmaları ve şehirlerde büyük mahallelerde evlerde barınmaları talimatı verilirken, lider kadrosundan akıllı telefon yerine klasik tuşlu telefon kullanmaları istendi.