Gündem MİT'ten Suriye'de kilit operasyon! Hicran İcuz etkisiz hale getirildi

MİT'ten Suriye'de kilit operasyon! Hicran İcuz etkisiz hale getirildi

Paylaş
MİT'ten Suriye'de kilit operasyon! Hicran İcuz etkisiz hale getirildi

MİT, terör örgütü PKK'nın silahlı kadın ve gençlik yapılanması sorumlularından Hicran İcuz'u, Suriye'nin kuzeyindeki Haseke'de etkisiz hale getirdi.

MİT, Vejin Jiyan Kod Hicran İcuz’u güvenlik güçlerimize yönelik eylem planlamaları ve saldırı talimatları nedeniyle öncelikli hedef olarak belirlemişti.

Haberin Devamı

Terörün her türüne ve Türkiye’ye yönelen her türlü tehdide karşı amansız mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir.

MİT, SAHA AJANLARINA OPERASYONU BAŞLATMA TALİMATI VERDİ

MİT’in son dönemde Suriye alanında yürüttüğü başarılı operasyonlar nedeniyle güvenlikleri konusunda son derece hassas davranan örgüt sorumluları bulundukları alanları nadir olarak terk etmekteydi.

MİT, kaynakları marifetiyle Suriye/Kamışlı’da bulunduğu bilgisine ulaştığı H.İcuz’un etkisiz hale getirilmesine yönelik detaylı ve hassas bir planlama yaptı.

MİT, örgütün özellikle sınır bölgelerindeki güvenlik güçlerine yönelik gerçekleştirmeyi hedeflediği saldırı/suikast tipi eylemlerin planlayıcıları arasında yer alan H.İcuz’un faaliyetlerine ilişkin saha ajanlarından anlık istihbarat alıyordu.MİT, aldığı anlık istihbari bilgiler üzerine operasyon kararı aldı, hazırlıkları tamamladı ve Suriye/Haseke’de H.İcuz’u, düzenlediği başarılı bir operasyonla etkisiz hale getirdi.

Haberin Devamı