Gündem MKE Fabrikası önünde yürek yakan anlar! 'Ben ölseydim de sen ölmeseydin'

MKE Fabrikası önünde yürek yakan anlar! 'Ben ölseydim de sen ölmeseydin'

Paylaş
MKE Fabrikası önünde yürek yakan anlar! 'Ben ölseydim de sen ölmeseydin'

Ankara’da MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda meydana gelen patlamada 5 işçinin hayatını kaybetti. Fabrikada çalışan işçilerin yakınları, patlama haberi ile birlikte iş yerinin önünde toplandı. Fenalık geçirenlere sağlık ekipleri ambulanslarda müdahale etti. Fabrika önünde bir baba, "Ahmet oğlum ben ölseydim de sen ölmeseydin" diyerek gözyaşı döktü.

MKE Roket ve Patlayıcı Madde Fabrikası'ndaki dinamit mikser atölyesinde bugün saat 08.40 sıralarında, işçiler üretime hazırlık yaparken henüz belirlenemeyen nedenle patlama oldu. Milli Savunma Bakanlığı (MSB), patlamada 5 işçinin şehit olduğunu bildirdi. Fabrikada çalışan işçilerin yakınları, patlama haberi ile birlikte iş yerinin önünde toplandı.

Haberin Devamı
MKE roket ve patlayıcı fabrikasında yangın

Aileler, sabah saatlerinden itibaren fabrikada çalışan yakınlarından haber almaya çalıştı. Saatler ilerledikçe yakınlarından haber alamayan ve umutları kesilen aileler gözyaşlarına boğuldu. Fenalık geçirenlere sağlık ekipleri ambulanslarda müdahale etti.

MSB ACI HABERİ DUYURDU: 5 İŞÇİMİZ ŞEHİT OLDU

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), olayla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "Ankara'nın Elmadağ ilçesindeki MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda bir patlama meydana gelmiştir. Patlama neticesinde 5 işçimiz şehit olmuştur. Olay ile ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır" denildi.

"BEN ÖLSEYDİM DE SEN ÖLMESEYDİN"

Fabrika önünde bir baba, "Ahmet oğlum ben ölseydim de sen ölmeseydin" diyerek gözyaşı döktü. Acılı babayı diğer yakınları teskin etmeye çalıştı. Öte yandan Cumhuriyet savcısı eşliğinde olay yeri inceleme ekiplerinin fabrikada incelemesi sürüyor.

Haberin Devamı

GÖRGÜ TANIĞI: DEPREM OLDU SANDIK

MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikasının çevresindeki bir işletmede çalışan Ali Güleç, patlama anında büyük bir ses duyduklarını belirterek, “Bir anda ses geldi. Sonra da MKE’de patlama olduğunu duyduk. Camlarımızı salladı. Deprem olduğunu sandık en başta ama deprem olmadığını anladık” diye konuştu.

“BASINCI BİZ YÜZÜMÜZDE BİLE HİSSETTİK”

Söz konusu fabrikanın çevresindeki bir başka işletmede çalışan Seyit Ali Atak ise, “Çok basınçlı ve yüksek sesli bir patlama sesi duyduk. Camlar ileriye geriye gitti. O basıncı biz yüzümüzde hissettik. Camlarında birkaç tanesi kırıldı bizim burada. Herhangi bir can kaybımız ve yaralımız yok. Bu şekilde üzülerek bu olaya şahit olduk. İçeride herhangi bir maddi kaybımız yok” açıklamalarında bulundu.

ANKARA VALİSİ ŞAHİN'DEN AÇIKLAMA

Ankara Valisi Vasip Şahin, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Saat 08.45 sıralarında Elmadağ fabrikamızda dinamit lokumu hazırlama bölümünde kimyasal tepkimeden kaynaklandığı, ilk izlenimde değerlendirilen bir patlama meydana gelmiş ve orada çalışan 5 işçimiz maalesef hayatını kaybetmiştir. Cumhuriyet savcılarımızın koordinesinde teknik çalışmalar yürütülüyor.

Haberin Devamı

Çalışanların tamamına ulaşıldı, göçük altında hepsine ulaşıldı. Patlamanın kimyasal tepkime kaynaklı olduğu düşünülüyor."

MKE fabrikasındaki patlamaya dair Ankara valisi Vasip Şahin açıklamada bulundu