Gündem 'Motivasyon' için yatta eğlence! Milyonlarca lirayı böyle harcadılar...

'Motivasyon' için yatta eğlence! Milyonlarca lirayı böyle harcadılar...

Paylaş
'Motivasyon' için yatta eğlence! Milyonlarca lirayı böyle harcadılar...

Yalova'da devre mülk sahiplerine yüksek kazanç vaatleriyle kandıran dolandırıcıların lüks içindeki hayatı böyle ortaya çıktı. Dolandırıcıların, helikopterle yolculuklardan Çırağan Saray'ında evlilik teklifine kadar pek çok lüks yaşam görüntülerini sosyal medyada paylaştıkları görüldü.

Dolandırıcılar, ifşa olan yöntemlerin ardından her defasında başka şekilde geri dönmeye devam ediyor. Kolay yolan fazla para kazanmak isteyenleri tuzağa düşüren dolandırıcıların hedefinde bu kez de devre mülk sahipleri vardı.

Haberin Devamı
Lüks içinde yaşayan devre mülk dolandırıcılarının vurgununda ilk tespit: 9 milyon lira Vatandaşları devre mülklerini yabancı yatırımcılara yüksek fiyatlarda satacakları vaadiyle yüzlerce kişiyi milyonlarca lira dolandıran ve bu paralarla lüks hayat yaşayan çetenin ilk belirlemelerde 64 kişiyi 9 milyon lira dolandırdığı tespit edildi. Operasyon sonucu yakalanan 26 sanıktan 3’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yalova'da devre mülk sahipleri ile iletişime geçip yüksek kazanç vaatleri veren örgüt, bu kişileri yanlarına çağırıyordu. Yanlarına gelen devre mülk sahiplerinin cep telefonlarındaki mobil bankacılık uygulamasını kullanarak kredi çeken suç örgütünün hedefi çoğunlukla emekli ve yaşlı insanlardı.

SABIKALI 'GÜVENLİK' ORDUSU

Çok sayıda kişiden oluştuğu düşünülen suç örgütü üyelerinin motivasyon artırmak amacı ile insanlardan dolandırarak aldıkları paraları lüks yatlarda eğlenceler düzenleyerek harcadığı öğrenildi.

Öte yandan dolandırıcıların Ankara'dan Yalova'ya getirilen ve çok sayıda suç kaydı bulunan bir grup tarafından korunduğu da belirtildi.

Yapılan şikayetlerin ardından olayı araştırmaya başlayan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık 2 ay süren bir teknik ve fiziki takibin ardından operasyon için tarih belirledi. 1 Aralık'ta suç örgütüne düzenlenen operasyonda 26 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Şüpheli isimlere yapılan operasyonlarda; 32 cep telefonu, 37 sim kart, 5 flash bellek, 1 hafıza kartı, 3 laptop, 1 tablet, 2 pos makinesi, mağdurlara ait çok sayıda tapu senedi, ikiz sözleşme, noter belgeleri, 6 tabanca, 14 mermi, 1 av tüfeği ve 25 fişek ele geçirildiği duyuruldu.

9 MİLYON TL DOLANDIRDILAR

İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; soruşturma aşamasında 64 mağdura ulaşıldığı, örgütün bu kişileri 9 milyon TL dolandırıldığının tespit edildiği kaydedildi.

Genişletilerek yürütülen soruşturma kapsamında, suç örgütü liderinin örgüt üyesi bir kişi üzerinden emlak firması kurduğu belirlendi. Bu firma üzerinden dolandırıcılık yaptığı tespit edilen şüphelilerin, mağdurlardan elde ettikleri gelirleri paylaştığı da aktarıldı.

ÇIRAĞAN SARAYI, HELİKOPTER...

Gözaltına alınanlar arasında bulunan ve çete lideri olduğu değerlendirilen Ramazan T.'nin sosyal medya hesaplarından paylaştığı görsellerdeki lüks yaşamı dikkat çekti. Kız arkadaşıyla helikoptere binen Ramazan T.'nin Çırağan Sarayı'nda da evlilik teklif ettiği görüldü.

Ramazan T.’nin, mizansen olarak gözaltına alındığı ve gece kulübünde dans ettiği videoları da sosyal medya hesabından paylaştığı tespit edildi.

Haberin Devamı