Gündem Motorine zam geliyor! İşte il il yeni fiyatlar

Motorine zam geliyor! İşte il il yeni fiyatlar

Paylaş
Motorine zam geliyor! İşte il il yeni fiyatlar

Brent petrol fiyatlarının yükselmesi akaryakıta zam olarak yansıyor. 4 Ekim'de motorine 1 lira 10 kuruş, benzine 62 kuruş zam gelmişti. 5 Ekim'de ise motorinde 1 lira 39 kuruş, benzinde 74 kuruş artış yaşandı. Son zam ise yarından itibaren geçerli olacak. Buna göre; motorine 1 lira 53 kuruşluk bir artış yapılacak.

Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte brent petrol fiyatlarında dalgalanma sürerken, benzin ve motorin fiyatları da indirim ve zam haberleriyle değişkenlik gösteriyor. Ardı ardına iki gün çifte zam yapılan akaryakıta bir zam daha geliyor. Buna göre motorine yarından itibaren geçerli olmak üzere bir zam daha geliyor.

Haberin Devamı

 

İKİ GÜN ÜST ÜSTE ZAM

4 Ekim tarihinde motorine 1 lira 10 kuruş, benzine 62 kuruş zam gelmişti. Geçtiğimiz gün ise zamlara bir yenisi daha eklenerek benzine 74 kuruş, motorine 1 lira 39 kuruş zam geldi.

BUGÜN DE MOTORİNE ZAM GELDİ

7 Ekim'den geçerli olmak üzere motorine 1 lira 53 kuruşluk bir zam daha gelmesi bekleniyor. Benzinde ise fiyat değişikliği beklenmiyor.

İŞTE İL İL YENİ MOTORİN VE BENZİN FİYATLARI

Bu geceki zamların ardından motorinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul’da 27.11’ye, Ankara’da 27.21TL’ye, İzmir’de 27.24 TL’ye yükselecek. Fiyat değişikliği beklenmeyen benzinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul’da 20,48 TL’ye, Ankara’da 20,61 TL’ye, İzmir’de 20,60 TL’ye satılıyor.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Haberin Devamı

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.