Gündem MSB duyurdu: Saldırı girişiminde bulunan 7 PKK'lı terörist öldürüldü

MSB duyurdu: Saldırı girişiminde bulunan 7 PKK'lı terörist öldürüldü

Paylaş
MSB duyurdu: Saldırı girişiminde bulunan 7 PKK'lı terörist öldürüldü

MSB'den yapılan son açıklamaya göre, Suriye’nin kuzeyinde saldırı girişiminde bulunan toplam 7 PKK/YPG’li terörist etkisiz hâle getirildi.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan terörle mücadeleye ilişkin yeni bir açıklama geldi. Bakanlıktan yapılan açıklama şöyle: Mehmetçik, sızma girişiminde bulunan teröristleri hendeklere gömmeye devam ediyor. Suriye’nin kuzeyinde saldırı girişiminde bulunan toplam 7 PKK/YPG’li terörist etkisiz hâle getirildi.

Haberin Devamı

PENÇE KİLİT HAREKAT BÖLGESİ NEDEN ÖNEMLİ?

Türkiye’yi acı içinde bırakan şehit haberlerinin geldiği Pençe-Kilit Harekat bölgesi ve bu hat içinde geçmişte PKK kamplarının bulunduğu Zap ile Metina bölgelerinin kontrolü, sınır hattının kilitlenmesi ve teröristlerin Türkiye’ye geçişlerinin önlenmesi açısından büyük bir önem taşıyor.

Türk askeri, 2016’dan itibaren aşamalı olarak başlanan harekatlar ile Yayladağı’ndan Yüksekova’ya uzanan Suriye ile Irak’ın kuzeyine denk düşen 1255 km’lik sınır hattının kritik noktalarındaki zorlu vatan görevini sürdürüyor. TSK, Irak’ın kuzeyinde 2019’da başlattığı Pençe serisi, Pençe-Kilit Harekatı’nda bugüne kadar 750’nin üzerinde terörist etkisiz hâle getirildi.

ALAN HAKİMİYETİNİ KAYBETTİ

Haberin Devamı

Pençe Kilit bölgesi ile Metina ve Zap çizgisinin yer aldığı bölge, terörle mücadele açısından kritik önem taşıyor. Bu hattın tutulması ile teröristlerin, dağlık bölgelerden Türkiye’ye geçişleri engellendi. Zap-Metine bölgeleri, dağlık, kayalık ve zor arazi şartlarına sahip. Türkiye’ye sızmaların önlenmesi için bu bölgede alan hakimiyetinin sağlanması gerekiyor. İki yıla yaklaşan Pençe Kilit Harekatı ile TSK, bu bölgede hakimiyeti büyük ölçüde sağladı.

Terör örgütü, bu bölgelerdeki sığınak ve mağaralarda küçük gruplar halinde hareket kabiliyeti zayıf ve komandoların baskısı altında çok zor koşullar içinde barınabiliyor. Ancak teröristler, bu bölgelerin güneyindeki meskun mahalleleri gizlenmek ve hava operasyonlarından kaçınmak için kullanabiliyor.

TERÖRE DIŞ DESTEK

Teröristler, saldırılarda genellikle arazi ve iklim şartlarından yararlanıyor. Teröristlerin en büyük kozu, arazinin yanı sıra görüş mesafesinin düşmesi ve iklim şartlarında teknolojik gözetlemenin yapılamaması. Güvenlik kaynaklarının üzerinde durduğu noktalardan biri, teröristlerin de teknolojik gelişmeleri kullanması. İletişim tarzlarını değiştirmiş durumdalar. Ayrıca terör örgütüne Suriye’de sağlanan teknolojik desteklerin; Irak’ın kuzeyindeki teröristler tarafından da kullanıldığı değerlendiriliyor.

Haberin Devamı

Bazı istihbarat örgütlerinin terör örgütüne teknoloji, bilgi ve silah desteği sağladığı yorumları yapılıyor. Türkiye’nin güçlenmesinden çekinen bazı ülkelerin, istihbarat örgütleri kanalıyla terör örgütüne destek sağladığı üzerinde duruluyor.