Gündem MSÜ tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Neden açıklanmadı?

MSÜ tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Neden açıklanmadı?

Paylaş
MSÜ tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Neden açıklanmadı?

Milli Savunma Üniversitesinde okumak isteyen üniversite adayları dün sabırsızlıkla tercih sonuçlarının açıklanmasını bekliyorlardı. Milli Savunma Bakanlığı tarafından açıklanacak olan sonuçlar dün açıklanmadı. Son dakika değişikliğiyle sonuçların 21 Haziran'da ilan edileceği duyuruldu.

Dün MSÜ tercih sonuçları açıklanacaktı. Üniversite adayları, gün boyu Milli Savunma Bakanlığının sitesini deyim yerindeyse arşınlamıştı. Herkes bir açıklama yapılmasını bekliyordu ki MBS'den son dakika duyurusu geldi fakat tercih sonuçlarının tarihinin değiştirildiği belirtildi.

Haberin Devamı

MSÜ TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

MSÜ'den yapılan açıklama şöyle: "ÖSYM’nin planlı sınav takviminde değişiklik yapılması nedeni ile 2018 yılı Milli Savunma Üniversitesi Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları 2’nci Seçim Aşamalarına çağrılar 21

Haziran 2018 tarihinde yapılacaktır.

Yapılacak olan duyuruda okul türlerine göre MSÜ-2018 sınavı çağrı yapılan en düşük aday puanları (MSÜ-SAY, MSÜ-EA, MSÜ-SÖZ) açıklanacaktır. 2’nci Seçim Aşamaları 02 Temmuz – 10 Ağustos 2018 tarihleri arasında Kara Harp Okulu Komutanlığı/ANKARA’da icra edilecektir."

ADAYLARA İNGİLİZCE BELİRLEME SINAVI UYGULANACAK

2018-2019 Eğitim ve Öğretim Yılında Harp Okullarına kesin kayıt yaptıran öğrencilere “İngilizce Seviye Belirleme Sınavı” uygulanacak, Her okul için belirlenecek kontenjanlar dahilindeki sayı kadar öğrenci hazırlık sınıfından muaf tutularak 1'inci sınıfa başlatılacaktır.

Haberin Devamı