Gündem Mucizenin hikayesi! Ailesini tükürüğüyle hayatta tuttu

Mucizenin hikayesi! Ailesini tükürüğüyle hayatta tuttu

Paylaş
Mucizenin hikayesi! Ailesini tükürüğüyle hayatta tuttu

6 Şubat depremlerine Hatay'da evlerinde yakalanıp 108 saat enkaz altında kalan Neslihan Karadeniz ve 3 evladı su ihtiyaçlarını günlerce birbirlerinin tükürükleriyle karşıladı, açlıktan gazete yemeyi bile denediler. Kendilerini kurtaran Antalya itfaiyesini ziyaret eden aile, enkazda yaşadıklarını anlattı.

GAZETEYİ YİYEMEDİLER

Haberin Devamı

Antakya'da çöken Lider Apartmanı enkazından günler sonra kurtarılan Neslihan Karadeniz (41) ile çocukları Fatmanur (21), Münire Nur (14) ve Musab’ın (7) tedavileri Antalya’da sürüyor. Kas ve sinir zedelenmesi yaşayan anne Neslihan Karadeniz, "Münire Nur sürekli bize tükürüğünü veriyordu. 'Çok susadık' diyorduk, ben de veriyordum ama sonra veremez olunca o vermeye devam etti. Acıkmışlardı, 'Gazete yiyelim' dediler ama yiyemedik" diye olanları anlattı.

ABLASI VE ANNESİ BAYILDI

Karadeniz, sürekli çocuklarıyla konuştuğunu belirterek dışarıdan gelen çalışma seslerini dinleyerek uyanık kaldığını kaydetti. 14 yaşındaki Münire Nur ise enkazdayken annesi ve ablasının bir süre sonra bilinç kaybı yaşamaya başladığını, kardeşi Musab’ın ise sürekli ağladığını söyleyerek "Çok korktum. Kardeşim sürekli su istediği için tükürüğümü ona vermek zorunda kaldım. Ben yardımcı olmak istedim. Anneme de öyle destek oldum" diye konuştu.

Haberin Devamı

İTFAİYEYE MÜNİRE SESLENDİ

6 ay sonra aileyle kucaklaşan itfaiye eri Alper Hapencioğlu ise 3 saatlik kurtarma sırasında ışığı gören Münire Nur’un ses çıkarmasıyla ilk iletişimi kurduklarını 'Kaç kişisiniz' diye sorduğunda, Münire'nin '4 kişiyiz' diye cevap verdiğini ekledi. Aileyi çekip çıkaran diğer bir itfaiye eri Hanifi Hamzaoğlu da, "Biz karşılıksız görevimizi yaptık. Herkesin iyi olması en büyük moral kaynağımız" ifadesini kullandı.

Karadeniz Ailesi, kendilerini enkazdan çıkaran Antalya İtfaiyesi ekiplerine teşekkür için ziyarete gitti. O gün vatandaşların çektiği kurtarma anı görüntülerini birlikte izlediler.