Gündem Müftüye "noel baba" soruşturması

Müftüye "noel baba" soruşturması

Paylaş
Müftüye "noel baba" soruşturması

Diyanet İşleri Başkanlığı, Edirne'nin Keşan ilçesi Müftüsü Süleyman Yeniçeri'nin "Noel Baba" ile ilgili sözleri üzerine inceleme başlattı

Diyanet İşleri Başkanlığı Basın Merkezi’nden alınan bilgiye göre, Diyanet İşleri Başkanlığı, Keşan Müftüsü Yeniçeri’nin "Noel Baba" ile ilgili ifadeleri üzerine, inceleme başlattı.

Haberin Devamı

Süleyman Yeniçeri, "Noel Baba" ile ilgili olarak "Noel Baba yaşamış mı, yaşamamış mı belli değil. Bir yer söyleniyor ve orada yaşadığı ifade ediliyor. Ama Hristiyan aleminin çıkardığı bir şahsiyettir. Noel Baba baca ve pencereden giriyor. Ama doğru dürüst birisi olsa kapıdan girerdi. Biz de kapıdan giriliyor. Kuran-ı Kerim’de ’Evlere kapıdan girin’ diyor. Neden bacadan giriyor ki?" ifadelerini kullanmıştı.

İşte müftünün o sözleri...

KEŞAN MÜFTÜSÜ´NE DEMRE´DEN TEPKİ YAĞDI

Edirne’nin Keşan İlçe Müftüsü Süleyman Yeniçeri’nin ’Noel Baba’ olarak bilinen Aziz Nicolaus için "Noel Baba doğru dürüst birisi olsa bacadan girmez. Böyle bir kişi yok, tamamen uydurma" sözleri Noel Baba’nın memleketi olarak bilinen Antalya’nın Demre İlçesi’nde tepkiye neden oldu.

Demre Belediye Başkanı Demokrat Partili Süleyman Topçu şunları söyledi: "Noel Baba bildiğiniz gibi Demrelidir. Burada doğmuş, büyümüş. Müftümüzün dediği gibi, Aziz Nicolaus pencereden, bacadan girmemiştir. Hediyelerini kimse bilmesin, hayırın kimden geldiğini bilmesin diye bacadan atıyor. Bu yıl ilçemizi 600 bine yakın insan ziyaret etti.

Bu kişilerin içinde din adamları, akademisyenler de vardı. Hiçbiri mi geriye dönüp tarihini araştırmadı? Eminim ki birileri mutlaka Noel Baba’yı araştırdı. Aziz Nicolaus Kilisesi Demre’de mevcut. İslam’da da der ki, ’Bir elin verdiğini diğer el bilmesin’ Aziz Nicolaus da öyle yapmış. Kimsenin verdiğini bilmesin diye, pencereden, bacadan atmıştır. İçeri girmemiştir."

Demre’de oturan turizmci Namık Safyürek, "Noel Baba Kilisesi’nin bizim için ne kadar önemli olduğunu, bütün Hıristiyan dünyası da biliyor. Bütün dünya aslında bütün dünyayı çekiyor, ülkemizi tanıtıyor. Böyle değerli turistik bir yeri korumamız, insanların da buna saygı duyması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Almanya’da yaşayan Selahattin Turan ise Noel Baba’nın Türkiye’de yaşamış olması ülkemiz için bir zenginliktir. Onu korumak ve değerini bilmek gerekir" diye konuştu. Noel Baba’ya turist getiren Rehber İsmet Turan ise şunları söyledi:

"Noel Baba Kilisesi’ne yıllık 600-700 bin turist getiriyoruz. Hikayesini tam olarak bilmemekle beraber, Noel Baba’nın Demre’de yaşadığını biliyoruz. Pataralıdır, Akdenizlidir, Anadoluludur. Bizim de öz be öz atamızdır. Bizim atalarımızı inkar etmemiz doğru değil. Buna sahip çıkmamız gerekiyor. Türkiye’nin de sahip çıkması lazım. Müslüman, Hıristiyan fark etmez."

Haberin Devamı