Gündem Muğla'da orman yangını! Saatler sonra sevindiren haber

Muğla'da orman yangını! Saatler sonra sevindiren haber

Paylaş
Muğla'da orman yangını! Saatler sonra sevindiren haber

Muğla'nın Milas ilçesinde makilikte yangın çıktı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Muğla Milas’taki orman yangını havadan ve karadan etkin müdahale sonucunda kontrol altına alındı” dedi.

Muğla'nın Milas ilçesinde makilikte yangın çıktı. Yangına havadan ve karadan müdahale sürüyor.

Haberin Devamı

Milas-Bodrum Havalimanı kavşağı yakınlarındaki makilikte, saat 14.30 sıralarında yangın çıktı. Alevleri görenler, durumu orman ve itfaiye ekiplerine bildirdi. İhbarla bölgeye çok sayıda hava ve kara aracı sevk edildi. Ekipler, yangına havadan ve karadan müdahale ediyor.

ALEVLER ORMANA ULAŞTI

Muğla'nın Milas ilçesinde makilikte çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle hızla ilerleyerek ormana ulaştı. Alevlere 3 uçak, 7 helikopter, 35 arazöz-su tankeri, 4 dozer ve 157 personel ile havadan ve karadan müdahale sürüyor.

"HAVA SICAKLIĞINDAN UÇAKLAR KALKAMIYOR"

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, "Yangın, işletmeleri ve Kemikler köyünü tehdit ediyor. Etrafta gerekli önlemler alındı. Tahliye çalışması var. Şu anda ormanlık alanda yangın şiddetlenmiş durumda. Burada hava çok sıcak. Hava sıcaklığından dolayı havalanından uçakların kalkamadığını söylüyorlar. Vatandaşlarımızı sürekli uyarıyoruz. Küçücük bir dikkatsizlik, insanların bu tedirginliği yaşamasına sebep oldu. Yoldan atılan sigaralar, cam eşyalar bu yangınlara sebep oluyor. Bu bölgeye sahip çıkmamız gerekiyor" dedi.

Haberin Devamı

BAKAN YUMAKLI: KONTROL ALTINA ALINDI

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Muğla Milas’taki orman yangını havadan ve karadan etkin müdahale sonucunda kontrol altına alındı” dedi.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Muğla Milas’ta çıkan yangın ile ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Bakan Yumaklı, “Muğla Milas’taki orman yangını havadan ve karadan etkin müdahale sonucunda kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarımız devam ediyor. Yangının ilk anından itibaren alevlere karşı zamanla yarışan Orman Genel Müdürlüğü personelimizin ve diğer tüm kurum çalışanlarımızın emeğine sağlık” ifadelerini kullandı.

VALİ TAVLI: HAVADAN VE KARADAN MÜDAHALE SÜRÜYOR

Muğla Valisi Orhan Tavlı, Milas ilçesinde makilikte çıkarak ormana sıçrayan yangının kontrol altına alınması için ekiplerin havadan ve karadan müdahalesinin sürdüğünü, yerleşim yerleriyle ilgili olarak gerekli tedbirlerin alındığını söyledi.

SEVİNDİREN HABER

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, ''Yangın büyük oranda kontrol altına alındı'' açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

'YANGIN KISMEN KONTROL ALTINA ALINDI' 

Muğla Valisi Orhan Tavlı, Milas ilçesinde makilikte başlayan ardından da ormana sıçrayan yangının havadan ve karadan müdahalesi sonucu kısmen kontrol altına alındığını söyledi. 

Vali Tavlı, "Yeşil vatanımız ormanlarımızın korunması için cansiparane görev yapan orman kahramanları başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim. Ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi sonucu yangın, kısmen kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları sürüyor. Yerleşim yeri tehdidi yok" dedi.  

Muğla İl Jandarma Komutanlığı'na ait Toplumsal Olaylara Mücadele (TOMA) ve itfaiye araçlarıyla söndürme çalışmalarına destek oldu. Komandolar ise yaşlı vatandaşların tahliyelerini sağladı. 

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri de helikopterler ile uçakların su aldığı alanlarda aldıkları tedbirlerle yangınla mücadelenin güvenli şartlarda yapılmasını sağladı.

Kontrol altına alınan yangında soğutma çalışmalarına, gece görüşlü yangın söndürme helikopteri de destek veriyor.

Haberin Devamı

AHİR DAĞINDA ORMAN YANGINI, EKİPLER MÜDAHALEYE BAŞLADI

Kahramanmaraş'ta bulunan Ahir dağında orman yangını çıktı, bölgeye sevk edilen ekipler müdahaleye başladı.

Alınan bilgiye göre, Merkez Dulkadiroğlu ilçesi sınırlarında Ahir dağında ormanlık alanda yangın çıktı. Yangını fark eden vatandaşlar durumu 112 Acil Komuta Merkezine bildirdi. Bunun üzerine bölgeye hem itfaiye hem de Orman Müdürlüğü'ne bağlı arazözlü ekipler sevk edildi. Bölgeye ulaşan ekiplerin yangına müdahale etmeye başladığı bildirildi.

Muğla ve İzmir'de makilikte yangın

İZMİR'DE MAKİLİK ALANDA YANGIN

İzmir'in Urla ilçesinde makilikte yangın çıktı.

Demircili Mahallesi'ndeki makilikte, saat 13.30 sıralarında yangın çıktı. Bölgeye 8 dakikada içinde İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 4 helikopter, 2 uçak, 15 arazöz, 4 su ikmal ve 3 dozer sevk edildi. Ekipler. yangına havadan ve karadan müdahale ediyor. Yangının şimdilik yerleşim yerlerini tehdit etmediği belirtildi