Gündem Muharrem İnce'den CHP'ye: İstanbul'u alacağım derken Türkiye'yi kaybedersiniz

Muharrem İnce'den CHP'ye: İstanbul'u alacağım derken Türkiye'yi kaybedersiniz

Paylaş
Muharrem İnce'den CHP'ye: İstanbul'u alacağım derken Türkiye'yi kaybedersiniz

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, CNN TÜRK'te Hakan Çelik'in sunduğu 'Hafta Sonu'na konuk oluyor. Siyasi çekişmeler, fikir ayrılıkları, istifalar... Muhalefet cephesinde sular neden durulmuyor? Memleket Partisi'nde yerel seçimlerin nabzı nasıl atıyor? Muharrem İnce'nin yoğun seçim mesaisi gündeminde hangi konular var?

Muharrem İnce'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

Haberin Devamı

Ben 2018'de meydanlarda 'kuantum' dedim, 'nano teknoloji' dedim, 'uzay madenciliği' dedim. İlk kez meydanlarda 'matematik' diyen siyasetçi benim bu ülkede. Şimdi de diyorum ki; iklim değişikliğini konuşalım, küresel ısınmayı konuşalım, güneş pillerini konuşalım. Bunları konuşmamız gerekirken çok boş işlerle uğraşıyoruz. Birbirine laf sokmalarla uğraşıyoruz.

Cumhurbaşkanlığı seçimini kısaca özetliyim... İktidar şöyle diyordu; mülakata kaldıracağım. 9 ay geçti, mülakat kalktı mı? Hayır. Peki muhalefet ne diyordu? Yüzde 60 ile kazanıyoruz. Muharrem İnce kenara çekil.

Önümüzdeki seçime bakalım. Bu seçimde ne olacak? Nasıl işliyor düzen?

İktidarda tehdit dili var. Muhalefette de şu var; Bize oy vermezseniz AKP kazanır. İkisi de tehdit ediyor. Gelirse gelir. Böyle bir seçim olur mu? Hataylı tehdit edilmez.

Haberin Devamı

"BUNLAR DOĞRU İŞLER DEĞİL"

Muhalefete diyorum ki; Senin projen yok mu?... Benim adayım iyi' demiyorsun, 'Benim projelerim iyi' demiyorsun. Herkes çekilsin kenara, tek kişi kalsın, AKP ile o yarışsın. Demokrasiye aykırı bu. Diyoruz ki; 'Bu Erdoğan'dan memnun değiliz. Ama muhalefetten de memnun değiliz.' Muhalefet de sadece korku salıyor topluma; 'Beni seçmezseniz AKP gelir.' Bunlar doğru işler değil. Tehdit etmek ile korku salmak ile sorunlar çözülmüyor.

"İSTANBULU ALACAĞIM' DERKEN TÜRKİYE'Yİ DE KAYBEDERSİNİZ"

Bu topraklarda Bizansı gördü insanlar. Haçlıları gördü. Timur'u gördü. İngiliz gördü, Fransız gördü. İtalyan gördü. Yunan gördü. Rus gördü. Terör gördü. Eğer güvenlik politikaları ters işler yaparsan tencerenin önüne geçer. Dolar 100 lira da olsa seçim kazanamazsın. Ben bunu hep uyardım. Yanlış yapıyorsunuz. PKK'ya, FETÖ'ye, terör örgütlerine yumuşak selamlar verirseniz, iki tane oy alacağım diye DEM'lenmeye çalışırsanız, millet bunun hesabını size sandıkta sorar. Sorun da buradan oldu zaten.

Senin bu Esenyurt tartışman sana oy kaybettiriyor. İki tane oy alacağım diye yanlış yapıyorsun. Bunlar doğru işler değil. 'İstanbul'u alacağım' derken Türkiye'yi kaybedersiniz, İstanbul'u da kaybedersiniz. 2023'teki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de böyle oldu.

Haberin Devamı

Uyarıyorum... Bu yöntem yanlış. PKK bayrakları açılıyor Toroslar'da. Bunu Yalovalı da görüyor, Muğlalı da görüyor, Edirneli de görüyor.

Türkiye'de tarımda 3 milyar litre mazot kullanılıyor, 91 milyar teşviğin 60 milyarını mazot vergisinden geri almış. Fransız çiftçisi ayakta, Alman ayakta sen susuyorsun sadece sandığa gidip oy veriyorsun. Bu ülkenin emeklileri, bu ülkenin çiftçileri bu seçimde ayağa kalkmayacaksa ne zaman kalkacak. Sadece iktidara, muhalefete değil. Millete de sesleniyorum. Sen de kendini sorgula. Sen de hak ettiğini yaşıyorsun hiç sesini çıkarmıyorsun 10 bin lira ile nasıl yaşıyorsun?

6'LI MASA NEDEN DAĞILDI?

Dağılmalıydı. Çünkü 6'lı masa ilke ittifakı değil çıkar ittifakıydı. 7 tane Cumhurbaşkanı Yardımcısı çıkardığınız zaman size kimse güvenmez. Güven veremezsin. Kurgu yanlış.

Ortaya ilkeleri koyarsınız. Dersiniz ki, Bilimi esas alacağız, biz bu millete ekmeği nasıl ucuz verebiliriz, sektör sektör inceleyeceğiz. Herkes pandemide şunu gördü; Eğitim piyasanın koşullarına terk edilemez. Sağlık, piyasanın koşullarına terk edilemez. Tarım, piyasanın koşullarına terk edilemez. 'Devlet süt mü üretir' diyenler aptalın en önde gidenleridir. Devlet, tarımı terk edemez.

Haberin Devamı

MİLLİ MUHARİP UÇAK KAAN YORUMU

KAAN’ın teknik özelliklerini bilmiyorum. Neredeyse ses hızının iki katı. Uçak yanınızdan geçecek sonra sesi duyacaksınız. Destekliyorum. Üretimi müthiş bir şey. Ülkem için güzel bir şey yapılıyor mu ben ona bakarım. Doğru bildiğimiz memleket için yapılan bir şey varsa destekleriz. Uzay’a gidilmesini, KAAN’ı destekliyorum. Azerbaycan’a yardımı, Mavi Vatan’ı destekliyorum. Ben de muhalefetim ama bu konularda duruşum çok net.

Hedefim şu; Allah nasip eder, millet de seçerse

1- Bu ülkenin çocuklarını iyi besleyeceğiz. Eğitim kaç yaşında başlar? 5 mi 3 mü? Hayır efendim. Modern dünyada hamilenin beslenmesiyle başlar. Anne sağlığı...

2- İyi bir eğitim vermek zorundayız. Dindar nesil yetiştirmek gibi derdimiz olamaz bizim. Kime göre dindar? Ama matematik öğretmek zorundayız çocuklara.

Haberin Devamı

'KILIÇDAROĞLU ÖNERİMİ KABUL ETMEDİ'

Kılıçdaroğlu önerimi kabul etmedi. Çık Cumhurbaşkanı adayı olarak, Akşener de Cumhurbaşkanı Yardımcısı olsun. Canlı yayında söyledim. İnsanlara güven vermediler. Strateji hatası. 7 tane Cumhurbaşkanı Yardımcısı olduğunda bunlara maaş verileceği sorusu gelir. Cumhurbaşkanı, yardımcılarının memuru olacak diye bakıldı.