Gündem 'Mühendisim ben' diyerek yalvarmıştı...Otobüsteki taciz şüphelisinden şaşırtan ifade!

'Mühendisim ben' diyerek yalvarmıştı...Otobüsteki taciz şüphelisinden şaşırtan ifade!

Paylaş
'Mühendisim ben' diyerek yalvarmıştı...Otobüsteki taciz şüphelisinden şaşırtan ifade!

Beykoz'da İETT otobüsünde kadın yolcunun bacaklarını çekerken fark edilen şahıs 'Mühendisim ben, 2 çocuk babasıyım, özür dilerim' diyerek yalvarmıştı. Mahkemeye sevk edilen M.B., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Taciz şüphelisinin ilk ifadesi ortaya çıktı: Telefonum bozuk olduğu için ara ara kendi kendine fotoğraf çeker! İşte son dakika haberinin detayları...

İETT otobüsünde yan koltukta oturan E.A. (27) isimli kadının fotoğraflarını çektiği gerekçesiyle gözaltına alınan şüpheli Muhsin B.’nin emniyet ifadesinde "Telefonum bozuk olduğu için tamirciye götürüyordum. Telefonum bozuk olduğu için ara ara kendi kendine fotoğraf çeker, mesajlar atar. Bu tamamen benim dışımda gerçekleşen olaydır" dediği öğrenildi. Savcılık, şüpheliyi "Özel hayatın gizliliğini ihlal etme" suçundan tutuklama talebiyle hakimliğe sevk etti.

Haberin Devamı

SERBEST BIRAKILDI

“Özel Hayatın Gizliliği İhlali” suçundan mahkemeye sevk edilen M.B., müşteki E.A.’nın ikamet adresine 200 metreden fazla yaklaşmamak suretiyle adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İETT otobüsünde taciz iddiası İstanbul Ataşehir’de İETT otobüsünde kadın yolcunun fotoğrafını çektiği iddia edilen şahıs, otobüsteki yolcular tarafından fark edildi. Fotoğraf çeken şahıs, 'Kaçmam, Mühendisim ben, 2 çocuk babasıyım, özür dilerim' demesi dikkat çekti. Tacizci daha sonra şahıs polis ekiplerine teslim edildi.

Kadıköy - Ataşehir hattındaki bir İETT otobüsünde bugün sabah saatlerinde yaşanan olayda, Muhsin B. isimli şüphelinin cep telefonu kamerasıyla yan koltukta oturan E.A. isimli kadının fotoğraflarını çektiği iddia edildi. Fotoğrafının çekildiğini fark eden kadın bağırarak tepki gösterdi. Yolcuların müdahale ettiği M.B., 2 çocuk babası olduğunu söyleyerek kendisini bırakmalarını söyledi. Otobüstekilerin tepkileri devam ederken polise de haber verildi. İhbar üzerine polis ekipleri otobüsü Acıbadem Köprüsü civarında durdurarak M.B.'yi gözaltına aldı.

Haberin Devamı

"BEN MÜHENDİSİM LÜTFEN BIRAKIN"

Öte yandan o anlar ise otobüsteki bir başka yolcu tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntülerde M.B.'nin yolculara 'Ben mühendisim, lütfen bırakın, haklısınız, özür dilerim' dediği, telefonunda da E.A.'ya ait fotoğraflar olduğu görüldü.

 'TELEFONUM BOZUK OLDUĞU İÇİN KENDİ KENDİNE FOTOĞRAF ÇEKİYOR'

Şüpheli Muhsin B.’nin emniyetteki ifadesinde Üsküdar’dan Ataşehir’e doğru seyir halinde olan 16M kodlu İETT otobüsünde olduğunu söyledi. Cep telefonunun 10 gündür bozuk olduğunu kaydeden şüpheli Muhsin B. "Telefonum bozuk olduğu için tamirciye götürüyordum. Telefonum bozuk olduğu için ara ara kendi kendine fotoğraf çeker, mesajlar atar. Bu tamamen benim dışımda gerçekleşen olaydır" ifadelerini kullandı.

MAĞDUR KADININ AVUKAT OLDUĞU İDDİASI

Arka koltukta oturan yolcu Serdar Ş.’nin birden kendisine "Seni sapık kadının fotoğrafını çektin" diyerek bağırmaya başladığını iddia eden şüpheli Muhsin B., fotoğrafını çektiği kadın E.A.’nın ise kendisine "Ben avukatım seni sapık" diye bağırdığını öne sürdü.

E.A.’nın omzuna vurduğunu da iddia eden şüpheli ifadesini şöyle sürdürdü:

"Kendisine fotoğrafı benim çekmediğimi, hatta fotoğrafın çekildiğinden haberim bile olmadığını söyledim. Yanımda olan poşetlerin yere düşmesiyle hareket etmiştim, telefonum bu esnada fotoğraf çekmiş olabilir, hatta ara ara telefonumun benim dışımda fotoğraflar çektiğini söyledim. Şahıslar daha sonra polisi aradı"

Haberin Devamı

Mühendis olduğunu ve bir önceki gün 24 saat mesai yaptığını iddia eden şüpheli Serdar Ş., "Bu yüzden uyuklar vaziyette ve aşırı yorgundum. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum" dedi.

 TUTUKLAMA TALEBİYLE HAKİMLİĞE SEVK EDİLDİ

Emniyetteki işlemlerinin ardından Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı’na getirilen şüpheli Serdar Ş. burada savcıya ifade verdi. Savcılık ifadesinin ardından şüpheliyi "Özel hayatın gizliliğini ihlal etme" suçundan tutuklama talebiyle hakimliğe sevk etti.

Şüphelinin adliyedeki işlemleri ise devam ediyor.