Gündem Muhtarlara kırmızı hat

Muhtarlara kırmızı hat

Paylaş
Muhtarlara kırmızı hat

İstanbul Valisi Davut Gül, göreve gelir gelmez muhtarları gezip dert, fikir ve önerilerini dinledi. Muhtarlara cep telefonunu veren yaşanan, önemli sorunların kısa notlarla anında kendisine iletilmesini isteyen Vali Gül, “9 ilçemizi ziyaret ettik. İstanbul ve ülkemiz için en iyisini yapmak için emek vereceğiz” dedi.

İstanbul Valisi Davut Gül, Fatih’te basın temsilcileriyle bir araya geldi. 60 gündür İstanbul’a hizmet ettiğini söyleyen Gül; göreve başladığında ilk işinin ilçe ilçe gezerek muhtarlarla buluşup dertlerini dinlemek olduğunu söyledi. Gül, “Muhtarlarımıza cep telefonumuzu verdik. 24 saat bize her türlü sorunu kısa bir özet olarak iletmelerini istedik. Böylece sorunları anında öğrenme ve gerekli müdahaleyi yapma şansımız oluyor” dedi. Gül, “39 ilçeye ziyaretleri tamamladığımızda 961 muhtarla birebir bağlantımız olacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘MERHAMET EKSENLİ’

Düzensiz göçün kentin gündeminden kısa sürede çıkacağını belirten Davut Gül, kimlik kontrollerinde yurda kaçak yoldan girdiği belirlenen yabancı uyrukluların ülkelerine geri gönderildiklerini söyledi. Vali Gül, “İstanbul’a, Türkiye’nin ekonomisine katkı sağlayacak herkese ihtiyacımız var ama kaçak yolla geldiyse sınır dışı ediyoruz” diye konuştu. Göç politikalarının adalet ve merhamet eksenli olduğunu söyleyen Gül, “Belli katalog suçlara izin verildi ama uyuşturucu terör, taciz gibi suçlara karıştıysa bunu da sınır dışı ediyoruz” dedi.


 

‘ESENYURT’TA SUÇ ORANI YÜZDE 9 DÜŞTÜ’

Son dönemde ülke gündemine yansıyan suç olaylarının meydana geldiği Esenyurt’a da değinen Vali Davut Gül buna rağmen ilçedeki suç oranının geçen yıla göre yüzde 9 azaldığını belirtti. Suça karışan silahların çoğunun ruhsatsız olduğunu belirten Gül, bireysel silahlanmada en büyük sorunun takibi yapılamayan bu tür silahlar olduğuna dikkat çekti. Vali Gül ayrıca “İstanbul genelinde 100 Türk vatandaşından 6’sı suç işliyorsa, 100 yabancıdan 1’i suça karışıyor” dedi.

Haberin Devamı

HEDEF 1000 HAYIRSEVER

İstanbul’da eğitim alanında, 1000 hayırsever kişi ile okul ve derslik yaptırma gibi konularda çalışmalar hayata geçirmeyi hedeflediklerini söyleyen Gül, “Bir iş insanı ile Tuzla’da 32 derslikli okul için protokol imzaladık. Bu sayılar artacak” dedi. Gül, yapılacak yeni derslikler sayesinde kentteki okulların yüzde 40’ında süren ikili eğitimin ortadan kaldırılacağını belirtti.