Gündem Murat Kurum düzenlemeyi duyurup uyardı! 10 yıl içinde su kıtlığı yaşanabilir

Murat Kurum düzenlemeyi duyurup uyardı! 10 yıl içinde su kıtlığı yaşanabilir

Paylaş
Murat Kurum düzenlemeyi duyurup uyardı! 10 yıl içinde su kıtlığı yaşanabilir

Su kirliliği kontrolündeki yönetmelik değişikliğini duyuran Çevre ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kaynakların verimli kullanımının önemini vurguladı. Kurum, “Su kaynaklarımız hızla azalıyor. 10 yıl içinde küresel su kıtlığı yaşanabilir” dedi.

Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği’nde değişiklik yapılmasına dair yeni düzenleme dün Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Belediyelere sıkı takip getiren düzenleme, kentlerden çıkan atık sularda ‘endüstriyel atık su’ oranının tespitini ve kirliliğin azaltılmasına yönelik tedbirler alınmasını öngörüyor. Ayrıca arıtılan atık sulardan geriye kalan ‘arıtma çamuru’nun ekonomiye kazandırılması ve bu konuda yapılacak işlemlerin daha planlı yönetilmesi hedefleniyor

Haberin Devamı
Bakan Kurum: İklim değişikliğinin etkilerini aza indirmek için çalışıyoruz Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "İklim değişikliğinin etkilerini aza indirecek gerek sanayi, gerek yenilenebilir enerji alanında, tarımda, turizmde ve bütün alanlarda 2053'e ilişkin bir hedef ortaya koyduk ve bu hedef doğrultusunda çalışıyoruz" dedi.

KÜRESEL BİR KRİZ

Düzenleme ile göllerdeki çamur kirliliğini önleme ve maden sahalarında kendiliğinden çıkan suların deşarjı konularında da standartlar getirildi. Çevre ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yeni düzenlemeye ilişkin sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Su kaynaklarımız hızla azalıyor. Böyle giderse çok uzak değil, 10 yıl içinde küresel su kıtlığı yaşanabilir. Kaynakları daha verimli kullanmak zorundayız” dedi. Kurum, yeni düzenlemenin bu çerçevede yapıldığını belirtti.