Gündem Müze gibi

Müze gibi

Paylaş
Müze gibi

İstanbul'da bir kişiye ait 3 milyon dolarlık kaçak tarihi eser ele geçirildi. Anadolu'nun çeşitli yerlerinden çıkartılıp satılan 7 bin 364 parça eser, Emniyet Müdürlüğü'nün bahçesinde sergilendi.

 

İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 70 yaşındaki Ş.P. adlı bir kişinin Anadolu’nun farklı kentlerinden tarihi eserler topladığına dair ihbar aldı. Ş.P.’yi fiziki ve teknik takibe alan polis; şahsın evine ve depo olarak kiraladığı yere baskın yaptı. Baskında, içlerinde Milattan Önce (MÖ) 3 bin yıllarına kadar uzanan cam objelerin de bulunduğu 3 milyon dolarlık tarihi eser ele geçirildi.

Haberin Devamı

SELÇUKLU KOLYELERİ

Aralarında 2 bin 369 küp, 1234 taştan sütun başı dibek, 2 bin 974 camdan gözyaşı şişesi, 255 metal ok ve mızrak ucu, 13 farklı döneme ait seramik parçası, 20 ahşap sandık, 10 tablo, yüzük, heykelin bulunduğu 7 bin 364 eser emniyetin bahçesinde sergilendi. Eserlerden bazıları Milattan Sonra (MS) 500 yıllarına ait, bazılarıysa Selçuklu dönemine ait kolyelerdi. Gözaltına alınan Ş.P. serbest bırakıldı.