Gündem Naci Görür'den 7 maddelik İstanbul depremi uyarısı

Naci Görür'den 7 maddelik İstanbul depremi uyarısı

Paylaş
Naci Görür'den 7 maddelik İstanbul depremi uyarısı

Prof. Naci Görür, olası İstanbul depremi için 7 maddeden oluşan bir uyarıda bulundu. Prof. Görür, Anadolu’ya göçün teşvik edilmesini, bina muayenesinin vatandaşa bırakılmaması gerektiğini söyledi.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından gözlerin bir kez daha çevrildiği İstanbul için jeolog Prof. Dr. Naci Görür çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Prof. Görür, Twitter’dan yaptığı açıklamada “Atacağım tweetler, eğer dinlerlerse, idareci ve siyasilere yönelik olacak. Yazarsam belki okurlar. Bizim öyle danışma komisyonlarına seçilmemizden bir şey çıkmıyor. Kendi bildiklerini yapıyor, bizi de süs gibi vitrine koyuyorlar” dedi.

İŞTE O ÖNERİLER

Prof. Görür daha sonra şu önerileri sıraladı:

1-İstanbul ve yakın çevresindeki çoğu sanayi kuruluşları ve organize sanayi bölgeleri Marmara Bölgesi’nin dışına çıkartılmalı, bunun için Anadolu’da uygun ortamlar hazırlanmalı ve teşvik mekanizmaları geliştirilmeli.

2- İstanbul’dan Anadolu’ya göç hızlandırılmalı ve devlet eliyle özendirilmeli.

3- İstanbul’da daha fazla bina ruhsatı verilmemeli, imar ve iskan kısıtlanmalı.

Haberin Devamı

4- İstanbul’da altyapı ve yapı stoku hızla elden geçirilmeli, deprem dirençli yapılmalı.

5- Bu işleri aksatacak yasalar yerine yenileri çıkartılmalı.

6- Bina muayeneleri vatandaş isteğine bağlı olmadan devlet eliyle geçekleştirilmeli.

7- Deprem dirençsiz binalar devlet tarafından dirençli hale getirilmeli veya yıkılıp yeniden yapılmalı. Eğer vatandaş işin içine sokulacaksa, uzun süreli ucuz kredi verilmeli.