Gündem Neslican Tay kimdir? Kaç yaşında ve neden öldü? Hastalığı neydi? Neslican Tay’ın hayat hikayesi

Neslican Tay kimdir? Kaç yaşında ve neden öldü? Hastalığı neydi? Neslican Tay’ın hayat hikayesi

Paylaş
Neslican Tay kimdir? Kaç yaşında ve neden öldü? Hastalığı neydi? Neslican Tay’ın hayat hikayesi

Neslican Tay vefatının üçüncü yılında binlerce sosyal medya kullanıcısı tarafından özlem ve sevgi ile anılıyor. Gencecik yaşında amansız bir hastalığa karşı verdiği mücadele ile tanınan yaptığı paylaşımlarla pek hasta ve hasta yakınına umut olan genç kadın 20 Eylül 2019’da hayata veda etmişti. Peki, Neslican Tay kimdir? Kaç yaşında ve neden öldü? Hastalığı neydi? İşte Neslican Tay’ın hayat hikayesi…

Neslican Tay ile ilgili paylaşımlar genç kadının ölüm yıl dönümünde sosyal medyada yeniden yoğunluk kazandı. Kendine “Demir kadın” adını veren ve bir yandan hastalıkla mücadele ederken bir yandan da üniversite eğitimine devam eden Neslican Tay her ne kadar hastalığa yenik düşerek hayatını kaybetse de verdiği mücadele ile binlerce kişiye örnek olmuştu…

Haberin Devamı

NESLİCAN TAY KİMDİR?

1998 yılında Bursa'da dünyaya gelen Neslican Tay, Rizeli bir anne ve Manisalı bir babanın kızıydı. İlköğretim ve lise eğitimini Rize'de tamamlayan genç kadın üniversite sınavına iki hafta kala kansere yakalandığını öğrendi.

Kanser tedavisine başladığı için bir süre eğitimine ara veren Neslican Tay, kanserle mücadele ederken bir yandan da eğitimine devam etmek istedi. Bahçeşehir Üniversitesi'nde psikoloji eğitimi görmeye başladı. 2018 yılında kanser nedeniyle bir bacağını kaybetti. Kendisine 'Demir Kadın' diyen Neslican Tay, verdiği röportajda söylediği "Bacağım yok ama yaşam sevincim var!" , "Bacağımın kesilmiş olmasının hayatımı etkilemesine izin vermeyeceğim. Ben bir bacaktan ibaret değilim ki... Çok daha fazlasıyım!" sözleriyle binlerce insana umut olmuştu.

Haberin Devamı

Hastalığını sosyal medyadan duyuran ve pozitif tavırlarıyla hasta ve hasta yakınlarına hayata karşı tutunma çabalarında destek olan Neslican Tay 20 Eylül 2019 Cuma günü yaşamını yitirdi.

NESLİCAN TAY KAÇ YAŞINDA VE NEDEN ÖLDÜ? HASTALIĞI NEYDİ?

20 Eylül 2019’da 21 yaşında hayata gözlerini yuman Neslican Tay kanser hastalığı ile mücadele ediyordu.