Gündem 'Netanyahu'ya artık herkes git diyor'

'Netanyahu'ya artık herkes git diyor'

Paylaş
'Netanyahu'ya artık herkes git diyor'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Gazze’deki katliamın artık tüm toplumların vicdanını harekete geçirdiğini söyledi. Erdoğan, İsrail Başbakanı Netanyahu’nun ülkesinde dahi istenmediğini belirtip, “Herkes ‘Artık git’ der hale geldi. İnşallah çok kısa zamanda çekilecek” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cezayir’e yaptığı resmi ziyaretin ardından dönüş yolunda gazetecilere açıklamalarda bulundu. Gazze’deki katliamın, bazı ülkelerin yönetimlerini sessizliğe gömse de toplumların vicdanlarını harekete geçirdiğini belirten Erdoğan “Sokaklarda Filistin’e destek olanların sayısı artıyor” dedi. Erdoğan, “İsrail’in sokakları bile hareketlendi. Herkes Netanyahu’ya ‘Artık git’ der hale geldi. Bazı yabancı ülke yetkilileri bize ‘Bundan kurtulmalıyız’ diyor. İnşallah çok kısa zamanda Netanyahu pılını pırtısını toparlayıp, çekilecek” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘MISIR’A GİDEBİLİRİM’

İsrail’de 2019’da rüşvet, yolsuzluk ve görevi kötüye kullanmaktan Netanyahu hakkında açılan ve devam eden davayı hatırlatan Erdoğan, “Belki de oradan kurtulmak için böyle bir adımı atmış da olabilir. Fakat hangi yönde adım atarsa atsın kurtulamayacak” dedi. Hamas’ın elindeki sivil rehinelere olumsuz bir davranışının olduğuna veya olacağına inanmadığını belirten Erdoğan, “Şu an İsrail’in elindeki Filistinlileri kurtarma gayreti içindeler.” diye konuştu. Mısır’dan Türkiye’ye getirilen Gazzeli hastalara da değinen Erdoğan, “En kısa zamanda bir Mısır seyahati düzenleyebilirim. Mısır’da ağırlıklı gündemimiz bu konular olacak” dedi.

‘ARALIK ORTASINDA ADAYLARI AÇIKLARIZ’

Yaklaşan yerel seçimlere ilişkin olarak ise Erdoğan “Cumhur İttifakı olarak tüm seçimlerde olduğu gibi yaklaşan yerel seçimde de iddialıyız” dedi. Erdoğan “Aralık ayının ortalarına doğru adaylarımızı açıklamaya başlarız” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘TL’DE DEĞER KAYBININ SONUNA GELİNMİŞTİR’

Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonomideki son durumu da değerlendirdi. Erdoğan, “Uyguladığımız dezenflasyon programı çok büyük ihtimalle lirada reel olarak bir değerlemeye sebep olabilir. Yani Türk lirasının reel olarak değer kaybettiği süreç sona gelmiştir” dedi.