Gündem NFT'nin Türkçe karşılığı belli oldu

NFT'nin Türkçe karşılığı belli oldu

Paylaş
NFT'nin Türkçe karşılığı belli oldu

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla 'NFT'nin Türkiye karşılığının belirlendiğini duyurdu.

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, "Geçtiğimiz günlerde sizlere yönelttiğim "NFT'nin Türkçe karşılığı ne olmalı?" sorusuna ilettiğiniz cevaplar için teşekkür ediyorum. TDK ile yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde NFT'ye en uygun karşılığının "Nitelikli Fikrî Tapu" olduğunu düşünüyoruz" mesajını paylaştı.

NFT'nin Türkçe karşılığı belli oldu Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, son dönemde yoğun ilgi gösterilen NFT'nin Türkçe karşılığının "Nitelikli Fikri Tapu" olarak açıkladı. İngilizce açılımı Non-Fungible Token yani Değiştirilemez Token olan NFT, Türkçe'de "Nitelikli Fikri Tapu" olarak anılacak.

Koç, "Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi olarak bundan böyle yaptığımız çalışmalarda ve paylaşımlarda NFT’nin açılımı için “Nitelikli Fikrî Tapu” terimini kullanacağız. #Blokzincir gibi yenilikçi teknolojilerin getirdiği sistemler üzerinde uzmanlık kazanmak için çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı