Gündem Niğde'de korkutan deprem! AFAD ve Kandilli'den açıklama

Niğde'de korkutan deprem! AFAD ve Kandilli'den açıklama

Paylaş
Niğde'de korkutan deprem! AFAD ve Kandilli'den açıklama

Niğde'nin Bor ilçesinde saat 13.27'de 5.3 büyüklüğünde meydana gelen depreme ilişkin AFAD ve Kandilli Rasathanesi'nden açıklama yapıldı. AFAD depremin derinliğini 7 km olarak açıkladı. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 5.2 olarak açıklarken derinliğini 5.00 km olarak duyurdu

AFAD'ın verilerine göre saat 13.27'de Niğde'nin Bor ilçesinde 5.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Haberin Devamı

ÇEVRE KENTLERDE DE HİSSEDİLDİ

Deprem Niğde'nin yanı sıra Ankara, Konya ve Mersin'den de hissedildi. Sosyal medyada çok sayıda vatandaş depreme ilişkin mesajlar paylaştı. Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 5.2 olarak açıkladı.

BOR BELEDİYE BAŞKANI: HERHANGİ OLUMSUZ BİR HABER GELMEDİ

Bor Belediye Başkanı Serkan Boran, CNN TÜRK canlı yayınında "Çok şükür herhangi bir sıkıntı görünmüyor, köy merkezinde de arkadaşlarımız var. Şu anda arkadaşlar baktılar, orada en yüksek cami minareleri... Herhangi olumsuz bir Haber gelmedi. 20-25 saniyelik bir depremdi, can kaybı veya mal hasarıyla ilgili bir bilgi gelmedi. Dün akşam da Obruk merkezli küçük bir Deprem meydana gelmişti" dedi.

AFAD BAŞKANI: OLUMSUZ BİR DURUM BULUNMAMAKTADIR

AFAD Başkanı Yunus Sezer de 5.3'lük depreme ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Sezer, 'Niğde ilimizin Bor ilçesinde saat 13:27'de meydana gelen 5,3 büyüklüğündeki deprem sonrasında, an itibarıyla, olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir.' ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

İSTANBUL'U ETKİLER Mİ?

CNN TÜRK yayınına bağlanan CNN TÜRK deprem danışmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy ise "Marmara'yı tetiklemesi söz konusu bile olamaz. Deprem bölgesinde ise artçılar olacaktır 1 yıl boyunca. Niğde'deki deprem artçı değil ayrı bir deprem" ifadelerini kullandı.