Gündem Nöbetçi noter nerede var? İşte Nöbetçi noter çalışma saatleri…

Nöbetçi noter nerede var? İşte Nöbetçi noter çalışma saatleri…

Paylaş
Nöbetçi noter nerede var? İşte Nöbetçi noter çalışma saatleri…

Noterlerin hafta sonu hizmet vermesine yönelik uygulama 6 Nisan’da başlamıştı. İnternette sıklıkla 'Nöbetçi noter nerede var?' 'Nöbetçi noter sorgulama nasıl yapılır?' soruları aratılıyor. İşte, nöbetçi noter çalışma saatleri…

Adalet Bakanlığı ve Türkiye Noterler Birliği’nin işbirliği ile gerçekleştirilen nöbetçi noter uygulaması 6 Nisan’da başlamıştı. Vekalet, sözleşme ve noter işlemlerinin cumartesi ve pazar günleri yapılabilmesine olanak sağlayan uygulama internette en çok aratılan konular arasında yer alıyor. Peki, 'Nöbetçi noter nerede var?' Nöbetçi noter sorgulama nasıl yapılır? İşte, Nöbetçi noter çalışma saatleri…

Haberin Devamı

Bu kapsamda hafta sonları 2’si Anadolu, 2’si Avrupa yakasında olmak üzere İstanbul’da 4, Ankara ve İzmir’de 2’şer, diğer illerde de birer noter nöbet tutacak. Bu noterliklerde bütün işlemlerin yapılması sağlanacak. Türkiye Noterler Birliği, internet üzerinden nöbet tutacak noterlikleri ilan edecek.

SORGULAMA SAYFASI AÇILDI

Nöbetçi noter uygulamasının ardından sorgulama sayfası ve bu işlemin nasıl yapılacağı merak edilmeye başlandı. Bugün itibarıyla sorgulama sayfası devreye girdi.

NÖBETÇİ NOTER ÇALIŞMA SAATLERİ

Nöbetçi noter sorgulama işlemi, şu an için sadece Türkiye Noterler Birliği internet sitesi üzerinden yapılabilmektedir. Hafta sonu 09.00-17.00 saatleri arasında hizmet veren nöbetçi noterler, kurumun resmi internet sitesi üzerinden il ve tarih seçimi ile kolayca sorgulanabiliyor.

Haberin Devamı

NÖBETÇİ NOTER SORGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ