Gündem Bakan Kurum 'Bu söz Türkiye'nin sözü' diyerek açıkladı: 106 bin konutun sözleşmesini yaptık

Bakan Kurum 'Bu söz Türkiye'nin sözü' diyerek açıkladı: 106 bin konutun sözleşmesini yaptık

Paylaş
Bakan Kurum 'Bu söz Türkiye'nin sözü' diyerek açıkladı: 106 bin konutun sözleşmesini yaptık

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep'in Nurdağı ilçesine bağlı Belpınar Mahallesi'nde "akıllı köy" uygulamasıyla yapımı tamamlanan köy evleri töreninde konuşma yaptı.

Bakan Kurum'un açıklamalarından satır başları şöyle; Yaşadığımız depremlerin acısı hala ilk günkü gibi yüreğimizde. Ve Ramazan Bayramı'nın deprem bölgesindeki kardeşlerimiz başta olmak üzere ülkemizde, milletimizde tüm İslam alemine hayırlar getirmesini diliyorum. Böylesi mübarek bir günde bayramda liderimiz, genel başkanımız, Cumhurbaşkanımızla birlikte kadim Gaziantep'imizin yine Kahramanmaraşımızın güzel günlerini inşa etmek, depremzede kardeşlerimize çifte bir bayram yaşatmak için buradayız. Burayı coşkuyla doldurdunuz.

Haberin Devamı

İşte burada hep birlikte büyük bir coşku içerisinde teslim ediyoruz. Yeni Gaziantepimiz, yeni Kahramanmaraşımız, yeni köylerimiz hepimize hayırlı uğurlu olsun diliyorum.

"DEVLET MİLLET EL ELE VERDİK"

Kardeşlerimiz... Biz gönül sevdamız olan Kahramanlar yurdu Maraşımızı, kahramanlar yurdu Gaziantepimizi Nurdağı'ndan Alaban'a yine İslahiye'den Şahinbey'e kadar her bir karışını seviyoruz. Biliyoruz ki sevdamız ne kadar büyükse emin olun imtihanımız da o kadar büyük demektir. Millet olarak son yıllarda çok büyük acılar yaşadık, büyük felaketler yaşadık. Depremlerle, sellerle, yangınlarla karşılaştık. Bu afetler bizlerden çok şey alıp götürdü. Kardeşlerimizi kaybettik. Ama hiçbir zaman yılmadık. Hep zorlukla beraber bir kolaylığın olduğuna da inandık. Devlet millet el ele verdik. Afet bölgesi için birliğimize olan sevgimizden, muhabbetimizden hep birlikte güç aldık.

Haberin Devamı

Tüm zorlukların da üstesinden yine hep birlikte geldik. İşte asrın dayanışmasında 'Biz Birlikte Türkiye'yiz' diyerek en güçlüsünden desteği sizler verdiniz. Biz hep birlikte bugüne kadar işte buradaki kardeşlerimizle beraber mücadele ettik. Sizlerle birlikte yol yürüdük. Sizlerle birlikte el ele verdik, gönül gönüle verdik. İşte anahtarlarımızı bugün hamd olsun teslim etmeye başladık.

"106 BİN KONUTUN SÖZLEŞMESİNİ YAPTIK"

Kıymetli kardeşlerimiz... Dünyanın neresine giderseniz gidin ülkenizle gurur duyun. Cumhurbaşkanımız, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan ile övünün. 15 gün sonra yeni konutlarımızın sözleşmelerini yaptık. 46. günde temellerimizi attık. Ve şu an 106 bin konutun sözleşmesini yaptık. İnşaatlarını başlattık. İnşallah en kısa zamanda 11 ilimizde teslimlerimizi gerçekleştireceğiz. Bu söz kimin sözü biliyor musunuz? Bu söz büyük, güçlü Türkiye'nin sözü. Bu söz 21 yıldır ülkemizi her alanda eğitimde, sağlıkta, sanatta, sporda, kültürde 21 yıldır bu hizmetleri milletimize kazandıran AK Parti'nin sözü. Bu söz mazlumların hamisi, Cumhurbaşkanımız, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın sözüdür.

TOPLAMDA 650 BİN KONUT YAPILACAK

Haberin Devamı

İnşallah 1 yılda 319 bin konutumuzu teslim edecek şekilde toplamda 650 bin yeni konutumuzu yaparak afet bölgesini baştan aşağı yeniden ayağa kaldıracağız ve 11 ilimizde kimsenin beklemediği, sarılamaz denilen yaraları saracağız. Acı hatıraları inşallah hep birlikte birbirimize destek olarak sileceğiz.

Kardeşlerim... Biz inanıyoruz, kararlıyız. Bu aziz şehri depremde hayatını kaybeden kardeşlerimizin emaneti, Gaziantepimizi Türkiye Yüzyılı'nın lokomotifi yapacağız. İnanıyorum ki, Gaziantepimiz milletimizin gönlüne boş vaatlerle girenlerle yana değil eser üretenlerin yanında olacaktır. Gaziantepli kardeşlerimiz bu ülkeye milyonlarca yeni yuva kazandıran sayın Cumhurbaşkanımızın yanında olacaktır.

Bu gazi şehir Cumhur İttifakı'mızın yanında olacaktır. Ve burada Nurdağı'nda kardeşlerime soruyorum. 14 Mayıs'ta Cumhurbaşkanımızı, Cumhur İttifakı'mızı destekleyecek miyiz? 14 Mayıs'ta Gaziantepimizde 11 ilimizde, 81 ilimizde Cumhur İttifakımızla birlikte Türkiye Yüzyılı diyecek miyiz? Allah hepinizden razı olsun.

Haberin Devamı

Biz de bu sözlerimizi tutana kadar, afetzede kardeşlerimizi evlerine yerleştirene kadar, deprem bölgesinden elimizi, gönlümüzü ayırmayacağız. Burada olacağız. Sizlerin yanında olacağız ve hep birlikte inşallah önümüzdeki Ramazan ayında Ramazan Bayramı'nda yine bir bayram yapacağız.