Gündem O artık 4 canda yaşayacak

O artık 4 canda yaşayacak

Paylaş
O artık 4 canda yaşayacak

Ani bir beyin kanamasıyla yaşamını yitiren Gürkan Sarıboğa'nın organları 4 kişiye hayat verdi. Gürkan Sarıboğa'nın POSTA gazatesi Reklam Grubu'nda çalışan eşi İlksen Sarıboğa "Hayatımız bir anda tamamen değişti. Kendileri de isterse o 4 kişiyle tanışmayı isterim" diyor

Gürkan Sarıboğa bir gazetenin reklam grubunda çalışıyordu. İş yerinin hayat dolu, başarılı ve sevilen bir üyesiydi. Aynı zamanda sevgi dolu bir eş, çocuğuna çok düşkün bir babaydı. Ani bir beyin kanaması sonucu geçen hafta henüz 40 yaşında veda etti hayata. Sarıboğa'nın ölümü başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerini yasa boğdu; ama o hayat yolculuğunu bitirirken bile bağışlanan organlarıyla 4 kişiye can oldu.

Haberin Devamı

Eşi İlksen Sarıboğa da "Gürkan fedakâr bir eş ve babaydı. Bu dünyadan ayrılırken de hiç tanımadığı insanların hayatlarına ışık oldu. Karaciğeri, böbrekleri, akciğeri ve korneası ile 4 kişiye hayat verdi. Şimdilik onlarla tanışmadım ama onlar da benimle tanışmayı isterterlerse çok isterim" dedi.

15 yıllık hayat arkadaşını aniden kaybetmenin acısını yaşayan İlksen Sarıboğa, 17 Aralık sabahında hayatlarının nasıl anlattı:

'MEĞER SON AKŞAM YEMEĞİMİZMİŞ'

- Hayat keyifli, mutlu bir şekilde akıp gidiyordu. Ölüm geldi, hayatımızdaki her şey tamamen değişti. Oysa bir gece önce aile geleneği olarak akşam yemeğinde bir aradaydık. İkimizde ayrı ayrı gazetelerde reklam grubunda çalışıyoruz. Sabah kahvaltıda aynı masada buluşamıyoruz ama akşam yemeklerinde mutlaka bir arada olmak isterdik. 11 yaşında bir oğlumuz var. Adı Efe. Ben oğluma küçük oğlan, eşime de büyük oğlan derdim. O gece de onları 'Haydi büyük oğlan, küçük oğlan sofraya' diye çağırmıştım. Meğer o son akşam yemeğimizmiş. Gürkan, Efe'nin derslerine yardım etti. Zaten oğlumuzla o kadar ilgiliydi ki ben onun gibi sevgi dolu bir baba görmedim. Sabah işe gitmek için uyandık, her şey aynı rutindeydi.

Haberin Devamı

- Gürkan'ın banyoya girmesi ile birlikte yere düşme sesi duydum. Hemen banyoya koştum. Gürkan banyoya girerken kapıyı kilitlerdi ve o gün de öyle yapmış. Kapı açılmıyordu. Sesleniyordum. Bana ses vermiyordu. Elime bir bıçak alıp kapıyı açmaya çalıştım. Nasıl başardığımı bilmiyorum ama başardım, kapıyı açtım. Gürkan yerde yatıyordu. 112 Acil Servis'i aradım. Ekip geldiğinde hâlâ kalbi atıyordu. Hastaneye gittik. "24 saat çok önemli" dediler. Umutlandık.

'O GÜN SADECE BİZ BAĞIŞLADIK'

- Sonraki dakikalarda Gürkan'ın beyin ölümünün gerçekleştiğini öğrendik. Yıkıldık. Eşim de benim gibi organlarını bağışlamayı düşünüyordu. Yine de eşimin organlarını bağışlama kararı almadan önce annesinin, Emine annemin de rızasını aldım. O da Gürkan'ın başka hayatlara hayat vermesini kabul etti. Bizim tek istediğimiz Gürkan'ın vücut bütünlüğünün bozulmamasıydı. Her şey istediğimiz gibi oldu.

Haberin Devamı

- Gürkan'ın ne büyük bir görevi varmış, hayattan ayrılırken bile 4 kişiye yeni bir hayat verdi. Gürkan'ın beyin ölümünün gerçekleştiği gün Türkiye'de 9 kişinin daha beyin ölümü gerçekleşmiş. Ama bunlardan sadece Gürkan'ın organları bağışlandı. Organ bağışı ne kadar çok önemli... O insanları tanımasak bile Gürkan, 30-44 yaş arası 4 insana can oldu.