Gündem 'O babamı öldürdü'

'O babamı öldürdü'

Paylaş
'O babamı öldürdü'

Kemal Türkler cinayeti davasında hakkında üçüncü kez verilen beraat kararı Yargıtay'ca bozulan Ünal Osmanağaoğlu'nun yargılanmasına dün de devam edildi

DİSK eski Genel Başkanı Kemal Türkler 22 Temmuz 1980’de evinin önünde vurularak öldürülmüştü. Kemal Türkler’i öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan Ünal Osmanağaoğlu, olaydan 16 sene sonra başlayan davanın firari sanığı olarak 1999’da Kuşadası’nda yakalanmıştı.

Haberin Devamı

Karar 3 kez bozuldu

Kemal Türkler cinayeti davasında hakkında üçüncü kez verilen beraat kararı Yargıtay’ca bozulan Ünal Osmanağaoğlu’nun yargılanmasına dün de devam edildi. Ünal Osmanağaoğlu, başka suçtan tutuklu bulunduğu cezaevinden rahatsız olduğu belirtilerek getirilmedi.

Osmanağaoğlu için verilen 10 günlük sağlık raporu mahkemeye gönderildi. Türkler davasının, 22 Temmuz’da zaman aşımından düşme tehlikesi var. Bu nedenle mahkeme, çok az rastlanan bir şekilde davayı zaman aşımı tehlikesinden kurtarmak için bir gün sonraya yani bugüne erteledi. Türkler’in kızı Nilgün Soydan, duruşma sonrası adliye önünde Osmanağaoğlu’na şöyle seslendi:

‘Tescil ettireceğim’

“Ünal Osmanağaoğlu sen babamın katilisin. Babamı öldürdüğünde 18 yaşındaydım. Şimdi 48 yaşındayım. Ben babamın katilini tanıyorum, onun babamı öldürdüğünü gördüm. Bunu tescil ettirene kadar mücadelemi sürdüreceğim.”

Haberin Devamı

Türkler ailesinin avukatı Zeynel Öztürk “Mahkeme suç vasfının insanlığa karşı olduğunu kabul ederse zaman aşımı tehlikesi kalkar ” dedi. Ünal Osmanağaoğlu, Kemal Türkler cinayetinin yanı sıra, Bahçelievler’de Abdullah Çatlı ve Haluk Kırcı’yla birlikte 7 TİP’li gencin katledilmesi olayı ile Mamak katliamı davalarından da yargılanmıştı.