Gündem O paranın sırrı

O paranın sırrı

Paylaş
O paranın sırrı

Kahramanmaraş'taki arama-kurtarma çalışmalarına katılan İsrailli ekip, 8 yaşındaki Rıdvan'ı depremden 116 saat sonra enkazdan sağ çıkardıklarında çocuğun amcası tarafından bir bozuk para verildi. O paranın hikayesini İsrailli komutan ülkesine döndüğünde anlattı.

Kahramanmaraş'ta görev yapan İsrail Savunma Kuvvetleri'ne bağlı aramakurtarma ekibi ülkelerine dönüşte Türkiye'nin İsrail Büyükelçisi Şakir Özkan Torunlar'ın da katıldığı bir törenle karşılandı.

Haberin Devamı

Ekibin komutanı Golan Vach, törende yaptığı konuşmada bir bozuk para gösterdi ve "Türkiye'deki son akşamımızda 8 yaşındaki Rıdvan Çakıroğlu'nu sağ çıkarmayı başardık. Zorlu bir çalışmaydı. Çocuk tezahüratlar eşliğinde beton enkazdan kurtarıldığında herkesin gözleri doldu" dedi.

ANLAMI ÇOK BÜYÜK

Golan Vach şöyle devam etti:

"Kurtarma işlemi tamamlandığında çocuğun amcası yanımıza geldi. Rıdvan'ı kurtaran sağlık görevlisine bozuk para verdi. Bunun maddi değeri fazla değildi ama bize anlamını anlattılar. Yerel adetlere göre bu para aslında doğum yapan kadına veriliyormuş. Ancak doğum zorlu ve karmaşık ise para doğum yapan kadın yerine ebeye veriliyor. Rıdvan'ı enkaz altından kurtarmamızı da işte böyle zorlu bir doğuma benzettiler. Orada hepimizin dili sevgi diliydi."

Haberin Devamı