Gündem Öğrencilere uzaydan ders

Öğrencilere uzaydan ders

Paylaş
Öğrencilere uzaydan ders

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın ardından ilk canlı yayın bağlantısını Samsun Üniversitesi öğrenci ve akademisyenleri ile yaptı.

Öğrencilerin ve akademisyenlerin sorularını yanıtlayan Gezeravcı, uzaydaki deneyimlerini ve merak edilenlerini paylaştı.

Haberin Devamı

DENEYLERİ ANLATTI

Alper Gezeravcı, “Deney konularımız, malzeme bilimi, biyoloji, fizik, tıp ve genetik alanlarında araştırma konularını içeriyor. Örneğin radyasyona maruz kalmanın kansere neden olan baskılayıcı hücrelere etkisi inceleniyor. Ayrıca, yer çekimsiz ortamdan etkilenen henüz işlevi keşfedilememiş genler ve bunların bağışıklık sistemiyle ilişkileri araştırılıyor” dedi.

FIRSATLAR YARATIYOR

İstasyondaki mikro yer çekimi ortamının, bilimsel araştırmalar için dünyada sahip olmadığımız çok farklı fırsatlar yarattığını kaydeden Gezeravcı şöyle devam etti:

“Dünyamız okyanuslarının maviliğiyle, bulutlarının beyazıyla ve daha birçok rengiyle çok fotojenik bir gezegen. Sizler için Dünya’nın fotoğraflarını çekiyorum. Bunları kademe kademe paylaşacağım.”

Haberin Devamı
Samsun’da üniversite öğrencileri, Astronot Alper Gezeravcı ile canlı söyleşi yaptı