Gündem Öğretmenlere müjde

Öğretmenlere müjde

Paylaş
Öğretmenlere müjde

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ek ders ücreti karşılığında görev yapanlar ve usta öğreticilerimizle ilgili bir adım atıyoruz. Bu kardeşlerimizin saatlik ek ders ücretlerinde yüzde 25 oranında ilave artışa gidiyoruz. Böylece aylık ücretlerinde 2023’te yüzde 91 oranında artış yapmış olacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen 2023- 2024 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni’nde “Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu hayata geçirerek öğretmenlerimize ilave mali ve ekonomik haklar tanıdık. Şimdi bakanlığımıza bağlı olarak resmi eğitim kurumlarında ek ders ücreti karşılığında görev yapanlar ve usta öğreticilerimizle ilgili bir adım atıyoruz. Bu kardeşlerimizin saatlik ek ders ücretlerinde yüzde 25 oranında ilave artışa gidiyoruz. Böylece aylık ücretlerinde 2023’te yüzde 91 oranında artış yapmış olacağız. Lisans üstü öğrencilerimizin burslarına da döviz bazında yüzde 26-27 civarında zam yapmış oluyoruz. Her iki müjdemizin de hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Haberin Devamı

AFET BÖLGESİNE 1 TRİLYON

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da düzenlenen Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şurası’nda konuştu. “Deprem yasasında amacımız; deprem gerçeğine karşı kentsel dönüşümü en sağlıklı, hızlı ve adil bir şekilde yürütecek hukuki altyapıyı kurmaktır” diyen Erdoğan şöyle devam etti: “Rantın değil, insanın ön planda olduğu şehircilik anlayışından taviz vermeden 81 ilimizin tamamının çehresini kentsel dönüşümle değiştirmekte kararlıyız.” Erdoğan, temmuzdaki ek bütçe ile deprem bölgesine 762 milyar lirayı ayırdıklarını, 2024’te afet bölgesi için 1 trilyon liralık kaynak tahsis edeceklerini söyledi.

Erdoğan öğrencilerle selfie çektirdi.

‘YENİ ÇAĞIN SESİ’

Erdoğan, Dünya Türk İş Konseyi 10. Kurultayı’ndaki konuşmasında şunları söyledi: “Yeni çağın ayak sesleri giderek daha güçlü bir şekilde duyulmaya başlandı. Türkiye olarak tüm hesaplarımızı bu çağın lider ülkeleri arasında yer alma üzerine kuruyoruz. Yatırım, istihdam, üretim, ihracat yoluyla ülkemizi büyütme yolunda kat ettiğimiz her mesafe içerisi ve dışarısıyla tüm iş dünyamıza da yeni nefestir.”

Haberin Devamı