Gündem Ogün Samast ifade verdi: Yasin'den korkuyordum

Ogün Samast ifade verdi: Yasin'den korkuyordum

Paylaş
Ogün Samast ifade verdi: Yasin'den korkuyordum

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'i 19 Ocak 2007'de silahlı saldırıyla öldüren Ogün Samast "Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" suçundan 10 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada ifade verdi. Samast, “Yasin’den korkuyordum. Yasin sıradan vatandaş değildi . McDonalds’ı bombalamıştı , silahlı eylemleri vardı. ‘Sen yapacaksın bu işi, cayarsan bedelini ödersin’ diye tehdit etti. Çok baskısı vardı Yasin’in" dedi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuksuz sanık Ogün Samast Trabzon’dan, diğer sanıklar Erhan Tuncel, Yasin Hayal, Zeynel Abidin Yavuz, Ersin Yolcu, Tuncay Uzundal, dönemin emniyet müdürleri Ramazan Akyürek ve Ali Fuat Yılmazer, dönemin Trabzon TEM şube müdürlüğü görevlisi Adem Sağlam Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Dink Ailesi avukatları ve sanık avukatları da salonda hazır bulundu.

Haberin Devamı

DAVA DOSYASI SAVCILIĞA GÖNDERİLDİ

Ogün Samast'ın yargılandığı örgüt davasında yurt dışına çıkış yasağı şeklindeki adli kontrol tedbirinin devamına hükmedildi. Dava dosyası, mütalaanın hazırlanabilmesi için Cumhuriyet Savcısı'na gönderildi.