Gündem Okula dönüş

Okula dönüş

Paylaş
Okula dönüş

Ağrı'da iki yıl önce okulu bırakan Leyla ile bir yıldır sınıfından uzak kalan kardeşi Bilal ’Okulum Beni Bekler’ projesi ile aileleri ikna edilerek yeniden okula kazandırıldı. Ağrı’da dört ayda bu şekilde okula döndürülen çocuk sayısı 853'ü buldu.

Kentte eğitimlerine devam etmeyen çocukları yeniden okula kazandırmak için geçen yıl ’Okulum Beni Bekler Projesi’ hayata geçirildi. Proje kapsamında Ağrı Valisi Mustafa Koç’un eşi Neslihan Gül Koç, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Aslan Kaya ve öğretmenlerle birlikte okula devam etmeyen öğrencilerin ailelerini ziyaret etmeye başladı.

Haberin Devamı

AİLE İKNA EDİLDİ

Neslihan Gül Koç’un başkanlığındaki ekip en son Cemil Meriç Ortaokulu’nda okurken iki yıldır okulu bırakan Leyla İlhan (13) ve bir yıldır sınıfından uzak kalan Bilal İlhan (11) kardeşlerin ailesini ziyaret etti. İkna çalışmaları sonucu aile, çocuklarını okula göndermeyi kabul etti. Çocukları yanına alarak okula götüren Koç, İlhan kardeşlere eğitimlerine devam etmeleri yönünde telkinlerde bulundu.

'HEPSİ ÇOK ZEKİ'

Sınıfına geri dönen Leyla, "Okula her gün gelmek, ders çalışmak ve müdür olmak istiyorum" derken, kardeşi Bilal de "Okulumu çok seviyorum. Geri getirdikleri için çok teşekkür ederim" dedi. Projeyle ilgili bilgi veren Neslihan Gül Koç ise "Ağrı´da 4 yıl öğretmenlik yaptım. Öğrencilerin ne yapabileceğinin farkındayım. Çok zekiler. Ekim 2023'ten bu yana 853 öğrenciyi tekrar okula kazandırdık" dedi.

Haberin Devamı