Gündem Okullar tatil edildi! Birçok ilde eğitime kar engeli

Okullar tatil edildi! Birçok ilde eğitime kar engeli

Paylaş
Okullar tatil edildi! Birçok ilde eğitime kar engeli

Kar yağışı yurt genelinde etkisini sürdürmeye devam ediyor. Hava durumu yüzünden ulaşımda yaşanabilecek aksaklıklar nedeniyle çok sayıda ilde okullar yarın (7 Şubat Salı 2023) günü için tatil ilan edildi. İşte okullarda eğitime ara verilen iller; Kastamonu, Balıkesir, Tunceli, Erzurum, Hakkari, Sivas, Tokat, Yozgat, Karaman, Konya.

Hakkari’de olumsuz hava şartları nedeniyle okullar salı günü için tatil edildi.

Haberin Devamı

Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada, “İl genelinde etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle 7 Şubat 2023 Salı günü ilk ve orta dereceli eğitim öğretim kurumları, özel öğretim kursları, halk eğitim merkezleri, rehberlik ve araştırma merkezleri ve özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim öğretime 1 gün ara verilmiş olup, engelli ve hamile kamu personeli de 1 gün idari izinli sayılacaktır” denildi.

ERZURUM'DA EĞİTİME KAR ENGELİ

Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki etkili kar yağışı sonrası Erzurum'da okullar tatil edildi. Valilik yaptığı açıklama ile yarın okulların tatil olduğunu duyururken, engelli ve hamile kamu personellerinin de idari izinli sayılacağını bildirdi.

Erzurum Valiliği tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Olumsuz hava koşulları sebebiyle il genelindeki resmi, özel örgün ve yaygın eğitim kurumları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile özel eğitim kurslarında 7 Şubat 2023 tarihinde 1 gün süreyle eğitime ara verilmiştir. Engelli ve hamile personel idari izinli sayılacaktır.”

Haberin Devamı

TUNCELİ'DE EĞİTİME ARA VERİLDİ

Tunceli Valiliği, yoğun kar yağışı nedeniyle il genelindeki tüm okulların yarın tatil edildiğini bildirdi.

Konuya ilişkin Tunceli Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Tunceli ilimiz genelinde devam eden kar yağışı nedeniyle muhtemel risklerin önüne geçmek üzere; 07.02.2023 Salı günü, 1 gün süre ile ilimiz genelindeki okulların tüm kademelerinde (Halk Eğitim, Gençlik Spor Kursları vb. dahil ) eğitim ve öğretime ara verilmiştir. Kamuda çalışan hamile ve engelli personellerimiz de aynı gün idari izinli sayılacaktır” denildi.

Sivas, Tokat ve Yozgat’ta yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime Salı günü de 1 gün süreyle ara verildi.

Sivas, Yozgat ve Tokat’ta okullar sömestir tatilinin ardından yoğun kar yağışı nedeniyle bugün tatil edilmişti. Kar yağışının etkisini sürdürmesi üzerine Tokat, Yozgat ve Sivas’ta eğitim ve öğretime Salı günü de ara verildi.

BALIKESİR'DE EĞİTİME KAR MOLASI

Balıkesir genelinde kar yağışının etkisini artırarak devam etmesi sonrasında Balıkesir Valiliği ilk ve orta dereceli okulların 7 Şubat Salı günü de tatil olduğunu bildirdi. Balıkesir Valiliğinden yapılan açıklamada yoğun kar yağışının devam edeceği belirtilerek okulların bir gün daha tatil edildiği kaydedildi.

Haberin Devamı

KASTAMONU'DA EĞİTİME KAR ENGELİ

Kastamonu’nun bazı ilçelerinde yoğun kar yağışı sebebiyle bugün öğleden sonra ve 7 Şubat Salı günü yüz yüze eğitime bir gün ara verildi.

Kar yağışının etkili olduğu Araç, Ağlı, Küre, Devrekani, İhsangazi ve Şenpazar ilçe kaymakamlıklarından yapılan açıklamada, “İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile; ilçelerimizde olumsuz hava şartları ve meteorolojik ikaz düzeyine bağlı olarak etkisini sürdürmeye devam eden kar yağışının neden olabileceği olumsuzluklar sebebiyle ilçemizdeki tüm okulların 06 Şubat 2023 Pazartesi günü öğleden sonra ve 07 Şubat 2023 Salı günü yüz yüze eğitime ara verilmesine karar verilmiştir” denildi.

EĞİTİME VERİLEN ARA UZADI

Sivas, Tokat ve Yozgat’ta yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime Salı günü de 1 gün süreyle ara verildi.

Haberin Devamı

Sivas, Yozgat ve Tokat’ta okullar sömestir tatilinin ardından yoğun kar yağışı nedeniyle bugün tatil edilmişti. Kar yağışının etkisini sürdürmesi üzerine Tokat, Yozgat ve Sivas’ta eğitim ve öğretime Salı günü de ara verildi.

Karaman'da yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime verilen aranın 1 gün daha uzatıldığı açıklandı.

Karaman Valiliğinin resmi internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada, “Yoğun kar yağışı ve buzlanma sebebiyle il genelinde örgün ve yaygın eğitim kurumlarında (ilk ve orta dereceli okullar ile Halk Eğitim Merkezi) 7 Şubat 2023 Salı günü eğitime 1 gün süreyle ara verilmiş olup, engelli ve hamile kamu personeli de idari izinli sayılacaktır" denildi.

KONYA'DA EĞİTİME KAR ENGELİ

Konya'da kar yağışı ve buzlanma nedeniyle 13 ilçede eğitim-öğretime 1 gün süreyle ara verildi. Konya-Aksaray ile Konya-Ankara kara yolu da tipi nedeniyle ulaşıma kapatıldı.

Kentte dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı, bugün de etkili oldu. Buzlanmanın ve kar yağışının sürmesi nedeniyle Ahırlı, Beyşehir, Bozkır, Doğanhisar, Ereğli, Güneysınır, Hadim, Halkapınar, Hüyük, Kulu, Sarayönü, Taşkent ve Tuzlukçu ilçelerinde 7 Şubat Salı günü de eğitim-öğretime 1 gün süre ile ara verildi. Kamu kurumunda çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı belirtildi. Öte yandan Konya-Aksaray ile Konya- Ankara kara yolu, tipi nedeniyle ulaşıma kapatıldı. Tedbir alan polis ekipleri, yolcu otobüslerini dinlenme tesislerine yönlendirdi. Karayolları ekipleri ise çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Haberin Devamı