Gündem Öldürülen 13 bin kişiyi niye konuşmuyorsunuz?

Öldürülen 13 bin kişiyi niye konuşmuyorsunuz?

Paylaş
Öldürülen 13 bin kişiyi niye konuşmuyorsunuz?

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Bütün batı dünyası, haçlı emperyalist yapı bir arada. Birbirinden ayrı yanları yok. Yatıyorlar, kalkıyorlar, söyledikleri şey ‘Hamas da Hamas’. Neymiş, ‘7 Ekim’de Hamas’ın o çıkışı bu hali ateşledi’ diyorlar. 13 bin çocuk, kadın, yaşlı, İsrail tarafından öldürüldü. Bunu niye konuşmuyorsunuz? İsrail’in elindeki rehineler ne olacak? 10 bine yakınİ srail’in elinde rehine var” dedi.

İstanbul’da düzenlenen Milli Türk Talebe Birliği 62. Genel Kurulu’nda konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İsrail’in Gazze’ye saldırılarına yönelik “Bütün Batı dünyası, haçlı emperyalist yapı bir arada. Birbirinden ayrı yanları yok. Dünkü (önceki günkü) Almanya ziyaretimde de bunu gördüm. Yatıyorlar, kalkıyorlar, söyledikleri şey ‘Hamas da Hamas’. Neymiş, ‘7 Ekim’de Hamas’ın o çıkışı bu hali ateşledi’ diyorlar. 13 bin çocuk, kadın, yaşlı, İsrail tarafından öldürüldü. Bunu niye konuşmuyorsunuz?” dedi.

Haberin Devamı

ALMANYA’YA TEKLİF

“İsrail’in elindeki rehineler ne olacak? 10 bine yakın İsrail’in elinde rehine var. Hadi Almanya olarak siz onları verme adımını atın, biz de Hamas’ın elindekileri almanın gayreti içine girelim. İsrail’in Gazze’de uyguladığı devlet ve işgalci terörü bir insanlık suçudur, soykırımdır.” diyen Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: “2 bini aşkın avukatla bu soykırımı gerekli yerlere şikayet edeceğiz. İsrail bir terör devletidir. Bu terör devletinin başında olan kişinin eceli yakındır.”

‘HÜKÜMETLERİNDEN ÜMİDİ KESMİŞLER’

Almanya ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, İsrailli rehinelerin ailelerinin kendisine yazdığı mektuba ilişkin “Mektupta bizim yakınlarının salıverilmesi ile ilgili devreye girmemiz talep ediliyor. İsrailli aileler bize bu yöntemle ulaştıklarına göre kendi hükümetlerinden umudu kesmişler. Bu konuyla ilgili İstihbarat Teşkilatımızı devreye soktuk. Onlar bu konuyu araştırıyor. Bir netice alabilmek için çalışıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

‘50+1 DEĞİŞEBİLİR’

Cumhurbaşkanının yüzde 50+1 oyla seçilmesine değinen Erdoğan “Çoğunluğu alan adayın seçilmesi usulüne geçilmesi halinde cumhurbaşkanlığı seçimi seri olur, uğraştırmaz ve yanlış yollara da sevk etmez. Mevcutta 50+1 mecburiyeti partileri yanlış yollara sevk ediyor. Kimin eli, kimin cebinde belli değil. Yok altılı, yok on altılı masa. Bundan sonra kim bilir daha neler çıkar? Ama ’en fazla oyu alan aday seçilir’ denildiği zaman seçim hızlıca tamamlanır” dedi.