Gündem Öldürülen transeksüel için anma töreni

Öldürülen transeksüel için anma töreni

Paylaş
Öldürülen transeksüel için anma töreni

Fatih'te evinde bıçaklanarak öldürülen transeksüel için anma töreni düzenlendi

İstanbul Lezbiyen Gey Biseksüel Travesti Transeksüel Dayanışma Derneğinin girişimiyle bir araya gelen Kadın Kapısı, Lambdaistanbul Dayanışma Derneği, Kaos GL, Pembe Hayat Dayanışma Derneği, Cinsiyetçiliğe Karşı Dayanışma Ağı ve Devrimci Anarşist Faaliyet adlı sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, "Didem Soral" takma adlı Abdülkadir Çakmak’ın (37) 31 Temmuz Pazar gecesi öldürüldüğü Fındıkzade Molla Gürani Mahallesi Karakoyunlu Sokak’taki evinin önünde toplandı.

"Trans cinayetleri durdurulsun" yazılı pankart açan gruptakiler, Çakmak’ın öldürüldüğü evin penceresine karanfiller bıraktıktan sonra mum yaktılar. Alkışlarla olayı protesto eden grup adına açıklama yapan aktivist Ebru Kırancı, son zamanlarda transeksüel cinayetlerinin hızla arttığını belirterek, failin, ceza indiriminden faydalanmak için cinayetin ardından "Ben onu kadın zannetmiştim" şeklinde bahaneler ürettiğini savundu. Kırancı, olayın bazı basın organlarında katilin söylemlerine ağırlık verilerek yansıtıldığını, bunun da böyle olaylara girişebilecek kişilere akıl, fikir ve cesaret verdiğini öne sürdü.

Açıklamanın ardından bir süre slogan atan gruptakiler daha sonra dağıldı. Vatani görevini yaptığı Diyarbakır’daki birliğinden firar eden Ömer Faruk K, sosyal paylaşım sitesinden tanıştığı ve para karşılığı cinsel ilişki için anlaştığı Çakmak’ı evinde boğazından ve vücudunun çeşitli yerlerinden bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınmış ve sevk edildiği mahkemece tutuklanmıştı.

AA