Gündem 'Ölmüş atı kamçılamanın faydası olmaz'

'Ölmüş atı kamçılamanın faydası olmaz'

Paylaş
'Ölmüş atı kamçılamanın faydası olmaz'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan toplu açılış ve Malazgirt Zaferi’nin yıldönümü için gittiği Bitlis’te muhalefete yüklendi. Yerel seçim mesajı veren Erdoğan muhalefet için “Ülkeyi yönetecek kapasiteleri olmadığı ortaya çıktı. Ölmüş atı kamçılamanın kimseye faydası olmaz” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün Bitlis’teki toplu açılışta ve Malazgirt Zaferi’nin 952’nci yıldönümü nedeniyle Ahlat’taki 1071 Sultan Alparslan Otağı’nda düzenlenen etkinlikte konuştu. Yaklaşan yerel seçimleri hatırlatan Erdoğan, “Muhalefetin içler acısı perişan durumunu gördük. Bunların ülkeyi yönetecek kapasite ve niyetlerinin olmadığı ortaya çıkmıştır. Ölmüş atı kamçılamanın kimseye faydası olmaz” dedi. Muhalefete yüklenmeyi sürdüren Erdoğan, “Siyasi ikballerini kurtarmak dışında gündemleri yok. Dertlerinize derman üretecek olan yine biziz” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘GELECEĞE YÜRÜYECEĞİZ’

Malazgirt Zaferi’nin önemine dikkat çeken Erdoğan, “Türk milletinin şanlı tarihini öğrenmek isteyenler Ahlat ve Malazgirt’i ziyaret etsin. Burası Kubbetü’l-İslam unvanına sahip üçüncü yerdir. Bu topraklardaki mevcudiyetimizin sicil belgesidir” dedi. Erdoğan şöyle devam etti: “Geçmişten ibret alarak daha güçlü bir geleceğe yürüyeceğiz. Zaferlerimizin ve gurur günlerimizin her birini yeni bir kucaklaşmanın zemini haline getirmek istiyoruz. Şimdi 31 Mart’a hazırlanıyor muyuz? İstanbul Ankara olmak üzere buraları adeta çöp çukura çeviren zihniyetten geri alıyor muyuz?” 

SELÇUKLU MEZARLIĞINA ZİYARET

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan kendisine eşlik eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile birlikte Ahlat’taki tarihi Selçuklu mezarlığını da ziyaret etti.

Haberin Devamı