Gündem Orhan Şen'den Ankara için kritik uyarı: Devam edecek

Orhan Şen'den Ankara için kritik uyarı: Devam edecek

Paylaş
Orhan Şen'den Ankara için kritik uyarı: Devam edecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarının ardından Ankara'da aniden bastıran sağanak ve dolu yağışı sonrası araçlar suya gömüldü. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Orhan Şen yağışlarla ilgili "Yarın da olacak. Yarın (12 Haziran Pazaresi) öğleden sonra yine etkisini gösterecek. Atmosfer kararlı hale gelene kadar devam edecek. Ne zaman kararlı olur, Temmuz ayına doğru kararlı olabilir." dedi.

Başkentte öğle saatlerinden itibaren yağışlı hava etkisini gösterdi. Kent merkezinde etkili olan yağış olumsuzluklara neden oldu. Sokak ve caddeler göle dönerken, biriken sularının derinliği 50 santimetreye kadar ulaştı. Araçlar suda ilerleyemedi. Keçiören ilçesine bağlı Etlik semtinde de bir binanın istinat duvarı, toprak kayması nedeniyle çöktü.

Haberin Devamı
Ankara'da şiddetli yağış: Caddeler göle döndü, araçlar sürüklendi

Esnaf, su baskını tehlikesine karşı iş yerlerinin önünde kum torbaları ile tedbir aldı. Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri ise su baskını olan yerlerde tahliye çalışması başlattı.

10 ALT GEÇİT TRAFİĞE KAPANDI

Ankara Valisi Vasip Şahin, Twitter hesabından açıklama yapıp, trafiğe çıkacak sürücüleri uyardı. Vali Şahin, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Alt Geçidi, Mamak Boğaziçi Alt Geçidi, Sabancı Kız Yurdu Alt Geçidi, Keçiören Yavuz Sultan Selim Alt Geçidi, Altındağ Altınsoy Alt Geçidi, Altındağ Mustafa Tuna Alt Geçidi, Samsun Yolu Alt Geçidi, Çiftlik Kavşağı Alt Geçidi, Kurtuluş Trafik Ekipler Emirliği Alt Geçidi, Balgat Ehlibeyt Alt Geçidi'nin trafiğe kapatıldığını duyurdu.

ÇOK SAYIDA ARAÇ MAHSUR KALDI ​

Haberin Devamı

Çankaya ilçesi Sağlık Mahallesi'nde de 10 araç, suya gömüldü. Bölgeye çok sayıda itfaiye ve Büyükşehir Belediyesi ekibi sevk edildi. İş yerlerinde mahsur kalan kişiler, itfaiye ekiplerince kurtarıldı. Ekiplerin çalışmaları sürerken, bölgedeki Yenişehir Kapalı Semt Pazarı esnafı, tezgahlarını toplayıp, mallarını kurtarmaya çalıştı. Bölgedeki iş yerlerinin bodrum katlarının suyla dolduğu bildirildi.

Öte yandan, bir vatandaşın aracını sel sularına kapılmasın diye ağaca bağlaması dikkat çekti.

BAKAN KOCA: ANKARALILARIN HİZMETİNDEYİZ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Yoğun yağıştan kaynaklanan sel felaketine karşı Ankaralıların hizmetindeyiz. İl Sağlık Müdürlüğümüz ve Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığımız; 159 acil yardım kara ambulansı, 530 nöbetçi 112 personeli, 4 UMKE aracı ve 11 UMKE personeli gerekli müdahaleler için görev başında." dedi.

PROF.DR. ORHAN ŞEN: YAĞIŞLAR DEVAM EDECEK

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Orhan Şen yağışlarla ilgili " Ankara'da 3 defa mı 4 defa mı sel oldu. Bunlar olmaya devam ediyor. Bunlar öğlene kadar devam eder. Burada güneş ışıkları dik geliyor ve öğlen saatlerinde kolektif bir hareket yapıyor. Bu da yıldırım ve yağmur oluşturacak şiddetli bulutları oluşturuyor. Hemen hemen her gün oluyor bu. Yarın da olacak. Yarın öğleden sonra yine etkisini gösterecek. Atmosfer kararlı hale gelene kadar devam edecek. Ne zaman kararlı olur, Temmuz ayına doğru kararlı olabilir." dedi.

Haberin Devamı