Gündem Osmaniye 220. şehidini uğurladı

Osmaniye 220. şehidini uğurladı

Paylaş
Osmaniye 220. şehidini uğurladı

Son genel seçimler sonrası Türkiye yine terör sarmalına yakalandı. Peş peşe şehit haberleri gelirken, Osmaniye 20 gün içerisinde 6. şehidini son yolculuğuna uğurladı. Peki, Osmaniye'de Uzman Çavuşluk başta olmak üzere askeriyeye neden bu kadar çok ilgi var?

POSTA.COM.TR - ÖZEL / Yaşar CAN

Haberin Devamı

Türkiye'nin konuştuğu kent Osmaniye, 220. şehidini toprağa verdi. 7 Haziran seçimlerinden sonra Osmaniye'ye 6 şehit ateşi düştü. PKK saldırılarında şehit olan Osmaniyeli askerler şunlar: Yüzbaşı Ali Alkan, Jandarma Astsubay Çavuş Muhammet Gürlerk, Uzman Çavuş Hüseyin Ölmez, Uzman Çavuş Ali Gökçe, Uzman Çavuş Fatih Gökşen, Uzman Çavuş Mehmet Acar.

SON ŞEHİT YÜZBAŞI ALİ ALKAN

Osmaniyeli Yüzbaşı Ali Alkan, terör örgütü PKK'nın saldırılarında şehit düşen son isim oldu. Şehidin memleketindeki cenaze törenine Yarbay Ağabeyi'nin isyanı damgasını vurmuştu. Kardeşinin tabutuna sarılıp isyan eden Yarbay Mehmet Alkan, ‘Şehit olmak istiyorum’ diyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a isim vermeden tepki göstererek, “Sırça saraylarda 30 tane korumayla gezip zırhlı arabalara binip de ‘şehit olmak istiyorum’ diye bir şey yok. PKK’ya yardım edenler de kahrolsun, Öcalan’a yardım edenler de kahrolsun” dedi. Öte yandan Alkan ailesinin 8 çocuğunun 3'ü askerdi. Şehit Yüzbaşı Ali Alkan'ın ağabeyi Mehmet Alkan ve diğer kardeşi de askerdi.

Haberin Devamı

OSMANİYE'NİN 220. ŞEHİDİ

Osmaniye bugün 220. şehidini son yolculuğuna uğurlarken, terör saldırılarında yaralı kurtulan 111 de gazisi var. Kentte özellikle Uzman Çavuşluk için yoğun bir başvuru var. Hemen hemen her ailede orduda görev yapan bir kişi ya da akraba var. Başvurular ve alım süreci daha kolay olduğu için Uzman Çavuş'luğa daha yoğun bir tercih var. Uzman Çavuşluk ve Uzman Erbaşlık'tan sonra Astsubaylık ve diğer subaylıklar tercih ediliyor.

"UZMAN ÇAVUŞ OLMAK DAHA KOLAY"

Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Osmaniye Başkanı Durmuş Öksüz, bölgede neden insanların askeriyeyi tercih ettiğine dair şu dikkat çeken açıklamalarda bulundu:

Kentte gelişmiş sayılabilecek Organize Sanayi Bölgesi olsa da ağırlıklı olarak tarım ve hayvancılık geçim kaynağı. Aileler çocuklarının eğitimine büyük önem veriyor. Ancak var olan işsizlik durumu nedeniyle çocuklarının memur olabilmesi için yönlendirmede bulunuyorlar. Alımı daha kolay olduğu için Uzman Çavuşluk'a başvuru daha yoğun.

Haberin Devamı

"220. ŞEHİDİMİZİ VERDİK, 111 GAZİMİZ VAR"

220. şehidimizi verdik. 111 gazimiz var. Osmaniye aynı zamanda milliyetçi değerlere önem veren bir şehir. Milletine ve devletine çok bağlı bir şehir. Şehit yakınları ilk olarak asker olmayı düşünüyor haliyle. Erkekler daha çok asker olmayı düşünürken şehrimizdeki kadınlar da hemşire olmayı istiyor.

7 HAZİRAN'DA HANGİ PARTİ KAÇ OY ALMIŞTI?

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin baba ocağı olan Osmaniye 7 Haziran'daki son genel seçimlerde MHP'nin birinci parti olduğu tek ildi. Yüzde 40.36 oy oranıyla birinci parti olan MHP'yi Ak Parti yüzde 39.10 ile AK Parti takip etmişti. CHP ise yüzde 13 ile üçüncü parti olmuştu. HDP ise yüzde 4.2 oranında oy almıştı. Bu seçim sonuçlarıyla Osmaniye Meclis'e 4 vekil göndermişti. Bu vekillerin ikisi MHP'nin ikisi de AK Parti'nindi. MHP bu seçimlerde 115 bin 587 oy alırken AK Parti 111 bin 978 oy almıştı. CHP 38 bin 442 oy alırken HDP de 12 bin 045 oy almıştı.

UZMAN ÇAVUŞLAR NE KADAR MAAŞ ALIYORLAR?

Haberin Devamı

Uzmanlık görevine başlayan rütbeli askerler, önce uzman onbaşı daha sonra kıdemine göre Uzman Çavuş olarak mesleğe devam ediyor. Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı olarak görev alan Uzman Çavuşlar TSK’nın ihtiyacını karşılamak amacıyla personel temini için ön başvuruda bulunuyor. Daha sonra mülakatları geçerek Uzman Çavuş olma görevini üstleniyorlar.

Uzman Çavuşlar kıdemine göre farklı maaş alıyor. Taban ücretine eklenen asgari geçim indiriminin yanı sıra her yıl 30 TL kıdem farkı maaşa yansıtılıyor. Çocuklu uzmanlar içinde ekstra farklar ödeniyor .Örneğin başlangıç ücreti olarak 2200 TL gibi bir ücret ödeniyor. Eğer Doğu Anadolu ve Güneydoğu'da görev yapıyorsa 200 TL ile 500 TL arasında ek saha tazminatı alıyor. Uzman Çavuş eğer komando Uzman Çavuş ise bu tazminat ücreti 500 TL ile 1000 TL arasında değişebiliyor. Genel hatları itibariyle Uzman Çavuşlar 2015 yılı için 2400 TL ile 3 bin 800 TL arasında bir ücret alıyor