Gündem Övünç madalyalarını gözyaşlarıyla aldılar

Övünç madalyalarını gözyaşlarıyla aldılar

Paylaş
Övünç madalyalarını gözyaşlarıyla aldılar

Adana'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98'inci yıl dönümünde, 11 şehit yakını ve 4 gaziye 'Devlet Övünç Madalyası' verildi. Törene katılan gazi ve şehit yakınları gözyaşı döktü

Seyhan Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törene, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Adana Milletvekilleri AK Parti’li Necdet Ünüvar ve Mehmet Şükrü Erdinç, MHP’li Seyfettin Yılmaz, 6’ncı Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgenaral Sezai Bostancı, ABD 39’uncu Hava Üs Kanat Komutanı Albay Chris Craige ile gazi ve şehit yakınları katıldı.

Törende şehit ve gazi askerler ile polislerin yaşam öyküleri okunurken, bazı gazi ve şehit yakınlarının gözyaşlarını tutamadıkları gözlendi. Duygusal anların yaşandığı törende Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, 6 şehit asker ve 5 şehit polisin yakınları ile 4 gaziye ’Devlet Övünç Madalyası’ verdi. Devlet Övünç Madalyası almaya hak kazanan asker ve polisler şunlar:


"Şehit Jandarma Başçavuş Coşkun Tanrıöver, Şehit Jandarma Uzman Çavuş Gökhan Yıldırım, Şehit Uzman Çavuş Mustafa Güney, Şehit Uzman Çavuş Murat Özkozanoğlu, Şehit Piyade Çavuş Koray Özel, Şehit Jandarma Er Yusuf Aktan, Şehit Polis memurları Ömer Durmaz, Şaban Kılıçaslan, Metin Badak, Veli Ataşçı ve Arif Mamış ile gazi Jandarma Üstçavuş Hasan Arısoy, Gazi Uzman Çavuş Murat Postallı, Gazi Uzman Çavuş Hüseyin Özmen ve Gazi Polis Memuru Veli Mehli."

ADANA, (DHA)

Haberin Devamı