Gündem Oy kullananlara molotoflu saldırı

Oy kullananlara molotoflu saldırı

Paylaş
Oy kullananlara molotoflu saldırı

Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde Anayasa referandumu için oy kullanmaya gelenleri engellemek isteyen gruplar okullara molotofkokteylli saldırılar düzenledi

Mersin'de, Doğu ve güneydoğu illerinden göçüp gelenlerin yoğunluklu yaşadığı Hal Mahallesi'ndeki Mimar Sinan İlköğretim Okulu önünde saat 09.30 sıralarında meydana gelen olayda yüzleri maskeli 20 kadar gösterici terör örgütü PKK lehine sloganlar atıp, oy kullanmaya gelenleri engellemek istedi.

Bu sırada korsan göstericiler ellerindeki taş ve molotof kokteylleri okul önündeki taşıtlara attı. 33 HE 733 plakalı otomobil ve 33 RK 288 plakalı kamyonet alevler içinde kaldı.

33 HE 733 plakalı otomobilin sürücüsü Hamza Kumru, oy kullanmak için geldiği sırada terör örgütü PKK lehine slogan atan yüzleri maskeli grubun önce aracını taşladığını, ardından molotof kokteyli atıp, yaktığını, aracın içindeki çocuğunu son anda kurtardığını anlattı.

Göstericiler, ara sokaklara kaçarken, bölgeye çok sayıda çevik kuvvet polisi sevk edildi. Güvenlik önlemleri arttırılırken yanan araçlar Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. BDP Mersin yöneticileri de okula gelerek incelemelerde bulundu. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer2737","2737","201009","2737-5.jpg");



SEÇMENLERİ TEHDİT EDEN 20 KİŞİ GÖZALTINDA

Van'da oy kullanmak isteyen seçmenleri tehdit ettikleri gerekçesiyle 20 kişi gözaltına alındı. Halk oylaması dolayısıyla Van merkezde okul çevrelerinde yaklaşık 2 bin polis görev aldı.

Okul çevresindeki güvenlik kameralarının görüntülerini inceleyen ve 155 polis hattına gelen ihbarları değerlendiren emniyet müdürlüğü ekipleri, Hacıbekir, Seyyit Fehim Arvasi, Yenimahalle, Karşıyaka ve Süphan mahallelerinde oy kullanmak isteyen vatandaşları tehdit ettikleri gerekçesiyle 20 kişiyi gözaltına aldı. Bu kişilerin emniyet müdürlüğündeki işlemlerinin sürdürüldüğü bildirildi.

GAZİ MAHALLESİ'NDE OKULA SALDIRI

İstanbul Gazi Mahallesi'nde yüzleri maskeli 25-30 kişilik bir grup referandum oylamasının başlamasından sonra saat 13:00 sıralarında oy kullanılan bazı okullara molotof kokteyli ile saldırdı.

Bölgede bulunan çevikkuvvet ekipleri saldırganların yakalanması için operasyon başlatırken, saldırı sırasında yaralanan olmadığı öğrenildi.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer2734","2734","201009","2734-4.jpg");



ŞIRNAK'TA 11 YARALI

Şırnak'ın merkeze bağlı Kumçatı Beldesi'nde sandık başında BDP'lilerle köy korucuları arısında çıkan bıçaklı kavgada 3'ü ağır 11 kişi yaralandı.

Kumçatı'da referandum sandıklarının bulunduğu Kumçatı İlköğretim Okulu'nda, BDP'liler ile geçici köy korucuları arasında oy kullanıp kullanmama yüzünden çıkan tartışma bıçaklı kavgaya dönüştü. Kavgada, 3'ü ağır 11 kişi yaralandı. Yaralanan, Kadri Ayan, Ahmet Ezer, İbrahim Durak, Ramazan Durak ve Kadri Dayan Şırnak'tan giden ambulanslarla Şırnak Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Beldede gergirlik sürürken, askerler sıkı güvenlik önlemleri aldı.

Ayrıca Şırnak'ın Cizre ilçesinde halk oylamasında oy kullanan vatandaşların isimlerini aldığı gerekçesiyle bir kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Konak Mahallesindeki Yatılı İlköğretim Bölge Okulunda oy kullanan kişilerin isimlerini not ettiği gerekçesiyle bir kişi görevli polislerce gözaltına alınarak, Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer2735","2735","201009","2735-5.jpg");



NUSAYBİN'DE OLAYLAR ÇIKTI

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde referandum günü olaylar çıktı. İlçesinin çeşitli semtlerinden izinsiz yapılan göstericilere polis müdühalede bulundu. polise taşla karşılık verilmesi üzerine, zaman zaman arbede yaşandı. Polis, göstericileri tazyiklu ve göz yaşartıcı gaz atarak dağıtmaya çalıştı.

DİYARBAKIR'DA VATANDAŞLARIN FOTOĞRAF KORKUSU

Diyarbakır'da referandum için sandık başına giden vatandaşlar, oy kullanırken gazeteciler tarafından fotoğraflarının çekilmesine tepki gösterdi. BDP'nin Diyarbakır'da en güçlü olduğu merkez Bağlar İlçesi'nde PKK sempatizanlarının kendilerini izlemesinden korkan vatandaşlar, fotoğraflarını çeken gazetecilere, "Fotoğraf çekmeyin, ne yapmak istiyorsunuz, fotoğraflarımız kim bilir nerelere gidecek" diye tepki gösterirken, bazı vatandaşlar ise fotoğraf çekilmesinden çekinmeyerek, " korkuyorsanız neden geliyorsunuz sandık başına. Gazeteciler istediği gibi çeksin. Herkes iradesini göstersin" dedi.

Sandık başına giden bazı kadınlar ise oy kullanırken objektiflere sırtlarını döndü. Diyarbakır'da merkez Bağlar, Sur ve Kayapınar ilçelerinde oy kullanma oranının geçmiş seçimlere öğle saatlerinde düşük olduğu gözlendi. Diyarbakır'da PKK sempatizlarının tehditlerinin önüne geçilmesi içinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Bir polis helikopteri kentin üzerinde sürekli uçuş yapıp görüntü alırken, eylemlerin yoğunlukta yaşandığı semtlerde ise uzun namlulu silahlı polisler panzerler eşliğinde vatandaşların güvenlik içinde oy kullanmaları için tetikte bekledi. Kentin cadde ve sokaklarında yaya polisler sürekli devriye gezdi.

BATMAN'DA GERGİNLİK

Batman'da kenar semtlerde polis, BDP'li sandık müşahitleri ile İHD gözlemcilerini okula almaması tartışmalara yol açtı. İHD Batman şubesi gözlemcilerinden Mehmet Şarif Battar, "Biz herhangi bir partinin te dedi.

Batman Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Tuğyıldız ve BDP Merkez İlçe Başkanı Şerif Çakır, sandık başlarında BDP'li sandık müşahitlerine izin verilmediğini iddia ederek, "Müşahitlerimizin çoğu okul dışında kaldı" dedi. Bu arada kentte oy kullanılan okulların önünde sıkı güvenlik önlemleri alındığı görüldü.

Siirt'te Fatih İlköğretim Okulu'nda bir sandık görevlisinin oy kulanmaya giden vatandaşlara oy kullanmamaları yönünde ikazda bulunması üzerine hakkında yasal işlem başlatıldı. Kentte okul önlerinde sıkı güvenlik önlemleri alınırken, kantte öğle saatlerinde referanduma katılım oranının yüzde 60'larda olduğu belirtildi.

Elazığ'da referandum sakin geçiyor. Kentte nüfus cüzdanlarında T.C., kimlik numarası olmayan vatandaşlar oy verme işemleri sırasında sıkıntılar yaşadı. Bu kişilerden diğer kimlik belgelerini getirmeleri istendi. Yaşlı ve engellilerin oy kullanmasına sandık görevlileleri yardımcı oldu. Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Sürsürü Mahallesi'nde Vali Lütfüllah Bilgin İlköğretim Okulu'nda oyunu kullandı. Selmanoğlu, "Ben inanıyorum ki bu güzel oylamada, ülkemizin geleceği açısından güzel neticelerin çıkacağını biliyorum. Bu duygularla bu oylamanın güzel ülkemize mutluluklar güzellikler getirmesini diliyorum" dedi.

DHA

Haberin Devamı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer2733","2733","201009","2733-5.jpg");

Haberin Devamı