Gündem Özel okullara kapatma uyarısı

Özel okullara kapatma uyarısı

Paylaş
Özel okullara kapatma uyarısı

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Fethullah Güner, özel okullarda pagan kültürü ile ilgili etkinliklere yer verilmemesini istedi. Güner, "Bakanlığımızın politikalarına ters düşen olursa Atatürk'ün 1924 yılında 44 okulu tek bir kararla kapattığını hatırlamak gerekir" dedi.

Türkiye Özel Okullar Derneği’nin (TÖZOK) düzenlediği ‘22. Geleneksel Eğitim Sempozyumu’nda konuşan MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Fethullah Güner, “Kendi okullarımızda çocuklarımızı kendi medeniyet çizgimizin dışına taşıma gibi bir zaafa düşmemeliyiz. Milli kimliğin korunması, gözetilmesi bizim için çok önemli. Gazi Mustafa Kemal Atatürk 1924’te Türk kimliği ve gelenekleriyle tezat oluşturan, çocukları dış bağlantılarla adeta bir devşirme mekanizmasıyla sistemin dışına çeken 44 okulu tek bir kararla kapattı” dedi.

Haberin Devamı

PAGAN KÜLTÜRÜNE RET

Güner, "Bakanlığımızın politikalarıyla ters düşen paydaşlarımız olursa, o zaman biz de Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yapmış olduğu bu değerli faaliyeti aklımızda tutmak durumunda kalacağız. Bilim, sanat, edebiyat, spor alanlarındaki tüm çalışmaları destekliyoruz. Ancak tarih ve kültürel kimliğimizle alakası olmayan, belli pagan kültürüne kadar uzanan bayramları ya da etkinlikleri okulların içerisinde bir faaliyet olarak görmek istemiyoruz" diye konuştu.

Cadılar bayramı (Halloween), pagan (çok tanrıcılık) kültürünün bir ürünü. Bu bayramda Türkiye'de bazı özel okullarda etkinlikler düzenleniyor.