Gündem Özel okullara zam uyarısı

Özel okullara zam uyarısı

Paylaş
Özel okullara zam uyarısı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, erken kayıt dönemi bu ay başlayan özel okulların zam oranıyla ilgili hem kendilerinin hem de Hazine ve Maliye Bakanının görüşmeler yaptığını söyledi ve “Bu konuda kendilerini uyarıyoruz” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın hesaplamasına göre önceki yıllardaki zam oranına göre 2024 özel okul zam oranının yüzde 60 civarında olması bekleniyordu. Ancak birçok okul yüzde 100’e yakın zam yaptı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, mevzuata göre özel okulların ara sınıf ücretlerini belirleme yetkisinin MEB’te, başlangıç sınıflarıyla ilgili yetkinin özel okullarda olduğunu hatırlattı ve “Özel okul temsilcileriyle geçtiğimiz hafta konuştuk. Dün (perşembe) Hazine ve Maliye Bakanımız görüştü. Kendilerini uyarıyoruz bu konularda. Görüşmelerimiz sürecek” dedi.

Haberin Devamı

OKUYARAK GEÇİRİN

Yaklaşık 20 milyon öğrencinin 76 bin eğitim kurumunda karne aldığını belirten Yusuf Tekin, “Eğitim öğretim sürecinin mümkün olduğunca sağlıklı bir şekilde yürüdüğü bir dönemi tamamlamış olduk” dedi. Öğrencilerin yarıyıl tatilinde dinlenerek vakit geçirmeleri gerektiğini söyleyen Bakan Tekin, “Dinlenirken de okuyarak vakit geçirmelerini arzu ediyoruz. En büyük arzumuz çocuklarımızın okuma becerilerinin gelişmesi. Çocuklarımız bu iki haftalık tatili mümkün olduğunca okuyarak geçirsinler” dedi.