Gündem Özgür Özel'in ardından CHP'de bir başkan adayı daha: Örsan Öymen

Özgür Özel'in ardından CHP'de bir başkan adayı daha: Örsan Öymen

Paylaş
Özgür Özel'in ardından CHP'de bir başkan adayı daha: Örsan Öymen

Özgür Özel'in ardından CHP Genel Merkezi'nde açıklama yapan Prof. Dr. Örsan Öymen, CHP genel başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

Prof. Dr. Örsan Öymen adaylık açıklamasında genel başkan ve yönetimde değişikliği olmadığı takdirde yerel seçimde başarı yok mesajını verdi.

Haberin Devamı

Basın mensuplarına açıklama yapan Öymen şu ifadeleri kullandı; CHP'de bir yönetim değişikliğinin olmaması durumunda genel başkanlık dahil buna, önümüzdeki belediye seçimlerini de başarılı bir sonucun alınma olasılığı oldukça düşüktür. Bütün araştırmalar, halktan gelen tepkiler, ilçe kongrelerindeki hava bunu göstermektedir. Bu yolu açmak için 38'inci Olağan Kurultay'da CHP Genel Başkan aday adayı olmaya karar verdim. Bunu sizlerin vasıtasıyla buradan kamuoyuyla paylaşıyorum ve bunu ilan ediyorum.

İktidara gelmesi amaçlanan kişiler değildir. Bizim davamız iktidara gelmelidir. Bizim ilkelerimiz iktidara gelmelidir. Mesele kişilerin iktidara gelmesi değildir.

ÖRSAN ÖYMEN KİMDİR?

Örsan Öymen 20 Ağustos 1965 tarihinde dünyaya geldi. Profesör Dr. Örsan Öymen, Feyziye Mektepler Vakfı Işık Üniversitesi'nde öğretim üyesidir.

Haberin Devamı

Işık Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde Uluslararası İlişkiler Bölümünde öğretim üyeliği yapmaktadır. Lisans eğitimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Felsefe bölümünde, Yüksel Lisansını New York Üniversitesi'nde Felsefe ve Doktorasını da Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Felsefe alanında yapmıştır.


CHP üyesi ve CHP eski Parti Meclisi Üyesi olan Örsan Öymen, Hıfzırrahman Raşit Öymen'in oğlu, gazeteci ve CHP Eski Genel Başkanı Altan Öymen'in kardeşi, diplomat Onur Öymen'in amcasının oğlu gazeteci Mustafa Örsan Öymen’in oğludur.