Gündem Parayı bulan Seçil'e koşmuş

Parayı bulan Seçil'e koşmuş

Paylaş
Parayı bulan Seçil'e koşmuş

Kurduğu 'saadet zinciri' ile tanınmış isimlerin milyonlarca dolarını çarpan Seçil Erzan tüm para alışverişini çantalarla yapmış. Yüksek faiz vaadine inanan mağdurlar, çantalara koydukları paraları ya bizzat ya da yakınları aracılığıyla teslim etmiş. Mağdurlar arasında sağdan soldan borç alıp bunu Seçil Erzan'a götürenler bile var.

Bankacı Seçil Erzan'ın Fatih Terim'in ve Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş'in adını kullanarak ve 'fon yatırımı' diyerek para toplamaya başlaması 2022'nin haziran ayında Denizbank'ın İstanbul Büyükdere Şubesi'ne müdür olarak atanmasıyla başlıyor. Denizbank'ın Florya Şube Müdürü iken tanıdığı Galatasaraylı eski-yeni futbolcular, onların tanıdıkları, teknik adamlar ve kendi yakını olan toplam 29 kişiden para toplayan Seçil Erzan bunları hiçbir şekilde bankanın sistemine sokmamış.

Haberin Devamı

EVDE, OFiSTE, ŞUBEDE

Seçil Erzan, Bülent-İnci Çeviker'den 1 milyon 920 bin doları evlerine gönderdiği Ali Yörük aracılığıyla çanta içinde almış. İnci Çeviker bir süre sonra 198 bin dolar daha bulup şubenin önünde yine çanta içinde bu parayı Seçil Erzan'a teslim etmiş. Galatasaraylı eski futbolcu Emre Çolak 3 milyon 200 bin doları yine çantayla Büyükdere Şubesi'ne göndermiş. Bu parayı da şubede çanta içinde Ali Yörük alıp Seçil Erzan'a vermiş. Erzan, İbrahim Çağlar'ın 2 milyon 800 bin dolarını da ofisine gelip çantayla almış.

EMRE iLE ARDA'NIN DURUMU

Sistemin en büyük mağduru olan Arda Turan ile Emre Belözoğlu da büyük miktardaki paraları çantayla Seçil Erzan'a teslim etmiş. Emre Belözoğlu, 4 milyon 200 bin doları parçalar halinde çantalarla şubeye göndermiş. Bir kez de Seçil Erzan, Volkan Bahçekapılı'nın ofisine gidip Emre'nin parasını almış. Arda Turan ise 13 milyon 900 bin doları kimi zaman bankaya giderek kimi zaman da bankanın yanındaki pastanede Seçil Erzan'a çantalarla teslim etmiş. Buse Terim de 200 bin doları ofisinde Seçil Erzan'a vermiş.

Haberin Devamı

ÇANTALAR ELDEN ELE

'Çanta trafiği' birinden alıp diğerine verme şeklinde devam etmiş. Seçil Erzan ifadesinde, "Galatasaraylı Semih Kaya'dan 3 milyon 200 bin dolar aldım. Ama ona fon vaat etmedim. Parayı bana yüksek faizle sattı. Ona 5 milyon 700 bin dolar geri verdim ama kurtulamadım. Arda Turan ve Emre Belözoğlu'ndan aldığım paraları Semih Kaya'ya gönderdim" dedi. Hatta Semih Kaya'ya giden çantalardan biri içine konan GPS cihazı sayesinde ortaya çıktı. Semih Kaya, fona yatırım yaptığını ve hâlâ alacağı olduğunu öne sürdü.

BORÇ ALIP YATIRDILAR

Seçil Erzan, son dönemde ödemelerde sıkışınca Emre Belözoğlu ile Arda Turan'ı ağına düşürdü. Arda Turan nakit parasını verdi, kredi çekti, arsasını sattı. Galericiden borç aldı. Hatta iddiaya göre Galatasaray yöneticisi Erden Timur'dan da 700 bin dolar borç alıp onu da sisteme soktu. Emre Belözoğlu'nun da Seçil Erzan'ın "Daha fazla para getir, daha yüksek faiz al" ısrarlarına dayanamayıp Acun Ilıcalı'dan borç aldığı 500 bin doları da Seçil Erzan'a götürdü.

Haberin Devamı

AKILLI KAPTAN

Eyüpspor'un teknik direktörü Arda Turan'ın milyonlarca dolar kaybetmesi ile ilgili takım kaptanı Caner Erkin de konuştu. Emektar futbolcu “Hepsinin adına çok üzgünüm fakat ben yatırımlarımı gayrimenkule yapıyorum. Kira getirisi olan yerleri tercih ediyorum. Sonuçta parayı kolay kazanmıyoruz, ter döküyoruz. Riskli yatırımlardan uzak duruyorum” dedi.

7 NİSAN’A KADAR ŞİKAYETÇİ YOKTU

Denizbank'tan dün yapılan açıklamada olayda mağdur olanların bu durumdan bir yıl öncesine kadar haberdar oldukları halde 7 Nisan 2023 tarihine kadar konu ile ilgili bankaya; CİMER'e, BDDK'ya herhangi bir ihbar ve talepte bulunmadıkları belirtildi. Açıklamada, "7 Nisan 2023'te müşterimiz olan bir şikayetçinin şubemize gelmesiyle olaydan haberdar olduk. Aynı gün hemen savcılığa suç duyurusunda bulunup Seçil Erzan için yurtdışı yasağı talep ettik" denildi. Ayrıca böyle bir 'sözde fon'un varlığından banka yöneticilerinin haberi olmadığı vurgulandı.

Haberin Devamı