Pastırma sevenlere müjde
Kayseri'nin yöresel yiyeceği ve pastırmayı doğal yolla koruyan çemenin kokusuzu yapıldı
02 Şubat 2010 , Salı 09:33
Pastırma ve sucuk satıcısı Şahin Aldaş, Kahramanmaraş'ta yapılan çemenin yendikten sonra ter yoluyla dışarı çıkıp, koku yapmadığını söyledi.
Kazancılar Çarşısı'ndaki ‘Beyoğlu Pastırma ve Sucuk' isimli işyerinin sahibi Şahin Aldaş, hazırladığı karışımda az miktarda çemen otu kullanılmadığını söyledi.
Aldaş, “Çemenin içinde sarımsak, karabiber, kimyon, karanfil, tarçın, zencefil, kişniş, kuyruk yağı ve ayçiçek yağı var. Çemen otu çok az kullanıldığı için bu karışım yendikten sonra ter yoluyla vücut dışına çıkıp, koku yapmıyor” dedi. Aldaş, kokusuz çemenin 180 gramını 2 TL’ye sattıklarını belirtti.
Ahmet Oğuz GÜNDÜZ/KAYSERİ (DHA)
BUNLARI DA OKUYUN
- Bakan Şimşek’ten enflasyon ve kredi notu açıklaması! 'Doğru yoldayız, bütün bunlar onu gösteriyor'
- Araç sahipleri dikkat: Akaryakıtta fiyat farkı düzenlemesi
- En fazla araç hangi köprüden geçiyor? En yakın rakibine 50 bin fark attı
- Memur ve emekli dikkat! Ne kadar zam yapılacak? İlk 4 aylık rakam netleşti!
- Şans Topu'nda devir heyecanı! 4 milyon TL