Gündem Patlama 10 dükkânı yaktı

Patlama 10 dükkânı yaktı

Paylaş
Patlama 10 dükkânı yaktı

İkitelli'de bir kamyonda meydana gelen patlama sonucu çıkan yangın çok sayıda dükkân ve araca sıçradı. Yangın itfaiyenin müdahalesiyle söndürüldü

Atatürk Oto Sanayi Sitesi 18’inci Sokak’ta Egem Kimya Matbaa’sı önündeki bir kamyonette saat 19.30 sıralarında patlama meydana geldi. Patlamayla birlikte kamyonette yangın çıktı. İddialara göre kamyonette bulunan yanıcı yağ sokağa yayıldı. Meyilli olan sokakta akan yağ, park halindeki araçları tutuşturdu. Araçlardan yükselen alevler yakındaki dükkânlara da sıçradı.

Haberin Devamı

İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevkedildi. Yangına müdahale eden İkitelli ve Başakşehir itfaiyelerinin yetersiz kalması üzerine yakın ilçelerden olay yerine destek ekipler gönderildi. Yangın, yaklaşık bir saat içinde kontrol altına alındı. Yanan dükkân çalışanlarından bazıları, yangnın kaçak yağ yüzünden meydana geldiğini iddia etti.

Polis çevrede güvenlik önlemi alınırken olay yeri inceleme ekipleri de delil toplama çalışmalarına başladı. Matbaa sahiplerinden Şerif Güner, "Yangının bizim dükkânla alakası yok. Dönmeye çalışan kamyonette manevra sırasında patlama meydana geldi" diye konuştu.

Polis, dükkân sahibini ifadesine başvurmak üzere polis merkezine götürdü. Olayda bir kişinin hafif şekilde yaralanarak Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldüğü belirtildi.

Haberin Devamı

Sefa KIDIK/İSTANBUL, (DHA)