Gündem Pazar günleri kabusları oldu

Pazar günleri kabusları oldu

Paylaş
Pazar günleri kabusları oldu

Antalya’nın tarihi Kaleiçi’nde koruma altındaki evlerde iki haftada bir pazar günleri çıkan yangınlar, mahalleliyi isyan ettirdi. En son iki hafta önce çıkan yangından sonra mahalle sakinleri su dolu kovalarla nöbet tutmaya başladı. Muhtar Halil Ay, “Her pazar korkuyla uyanıyoruz, bir çare bulunsun” dedi.

Antalya Muratpaşa Haşimişcan Mahallesi’nde kullanılmayan ahşap tarihi evlerde son iki yıldır pazar günleri yangın çıkıyor. Mahalleli yangınları madde bağımlıları ya da evsiz kişilerin çıkardığını söylüyor. Son olarak iki hafta önce pazar günü iki katlı metruk evde çıkan yangında, kullanılmayan tarihi iki bina ile bir müstakil ev küle döndü, 7 katlı bir apartman da zarar gördü. Artık iyiden iyiye tedirgin olan mahalle sakinleri, su dolu kovaları yanlarında hazır bulundurmaya başladı.

Haberin Devamı

YA BEBEĞİM YANSAYDI?

Muhtar Halil Ay, “Pazar günü her uyandığımızda bir yangın daha olacak diye korkuyoruz. Son yangında her birinin 100’er bin liralık zararı oldu. Artık kovalarla nöbet tutuyoruz” dedi. 43 yıldır Haşimişcan Mahallesi’nde oturan Mehmet Ali Erdem, 15 günde bir her pazar günü metruk evlerin yandığını anlatırken, İbrahim Tuluk şunları söyledi: “İçeride bebeğim vardı. Yansak ne olacaktı? İki yıldır isyan ediyorum, yetkililere durumu bildirdik. Her pazar aynı saatte mahallemiz yanıyor.”